Dziś zapraszam po przepis na ciasto Snikers, które jest delikatne, słodkie, z moją ulubioną masą krówkową, która świetnie komponuje się z solonymi orzeszkami ziemnymi. Idealne ciasto na pochmurny weekend – z takim ciastem deszcze nie straszne ;) Smacznego!
Latest Recipes
Brzoskwinie z kremem czekoladowym
Brzoskwinie z kremem czekoladowym, przepis nie jest skomplikowany, a deser jest szybki w wykonaniu, za to bardzo efektowny no i bardzo smaczny. To jeden z tych deserów, który pasuje na co dzień i od święta :) Smacznego!
Jogurtowiec z sosem malinowym
Jogurtowiec z sosem malinowym, smaczny i bardzo lekkie ciasto na weekend. Polecam na wszelkiego rodzaju okoliczności, zamiast musu malinowego, sernik można posypać owocami i zalać ulubioną galaretką. Smacznego!
Makaron z pesto z rukoli
Przepis na makaron z pesto z rukoli to najszybszy obiad jaki w ostatnim czasie zrobiłam. No i jaki smaczny, zdrowy i w optymistycznym kolorze – tego dziś właśnie potrzebowałam :) Przyznam się, że nie napracowałam się przy tym obiedzie. Dlatego jestem pewna, że znajdzie wielu zwolenników. Smacznego!
Babeczki czekoladowe z kukułką
Babeczki czekoladowe z kukułką w lekko zimowej scenerii, ale jakby nie patrzeć, zima jeszcze trwa, i jestem pewna, że jeszcze nie raz nosy nam przymrozi ;) Babeczki czekoladowe są delikatne i puszyste, a kukułki to taka „wisienka” na idealnej babeczce. Smacznego!
Ptysie z bitą śmietaną
Dziś prezentuję przepis na ptysie z bitą śmietaną, lekkie, delikatne i puszyste. W sam raz na słodka przekąskę w ciągu tygodnia, a także na uroczyste przyjęcie :) Ptysie polecam podać z nadzieniem z bitej śmietany albo z kremem budyniowym. Smacznego!
Placuszki jaglane
Placuszki jaglane, pyszne, lekki i puszyste. Polecam podjadać je podczas smażenia, w innym przypadku, znikną z talerza, zanim odejdziecie od patelni ;) Placuszki z kaszą jaglaną polecam podać z owocami, bita śmietana albo gałką lodów śmietankowych. Smacznego!
Makaron z tuńczykiem i brokułem
Przepis na makaron z tuńczykiem i brokułem, to idealny danie na szybkie śniadanie do pracy, obiad dla zapracowanych czy wieczorną lekką przekąskę. Przygotowana potrawę polecam skropić ulubioną oliwą, wtedy nabierze jeszcze lepszego smaku i aromatu. Smacznego!