Składniki: 100 g makaronu 5-6 jaj 50 g szynki szczypior sol Przygotowanie: Szynkę pokroić i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać makaron, chwilę podsmażać. Wbić jajka do miski, dodać pokrojony szczypiorek i sól. Wymieszać, wlać do szynki i makaronu. Wymieszać wszystko razem. Smażyć aż jajko się zetnie.
Latest Recipes
Pizza wiejska
Uwielbiam pizze, zwłaszcza za to, że można położyć na niej prawie wszystko… a może wszystko? no i będzie pysznie. Tym razem wyszło kolorowo i domowo.
Sałatka Mamy
Pyszna i szybka sałatka, dobra na każdą okazję. Produkty zazwyczaj są i czekają w lodówce, można dodać też kukurydzę czy kiełki soi.
Naleśniki z tuńczykiem
Składniki: Naleśniki: – 400 ml mleka – 1 jajko – 100 g mąki krupczatki – 100 g mąki pszennej – szczypta soli Nadzienie: – 60 g pieczarek – 1 cebula – 100 g sera – 1 puszka tuńczyka w oleju – pieprz Sos: – 2 łyżki musztardy – 2 łyżki […]
Wyborne ciasto z truskawkami
Składniki: Ciasto: – 300 g mąki krupczatki – 200 g masła – 100 g cukru pudru – 3 żółtka – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1 cukier waniliowy Oraz: – 250 g truskawek – 3 białka – 5 łyżek cukru – 3 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Z podanych składników […]
Tarta z pieczarkami i szynką
Składniki: Ciasto: – 200 g mąki – 100 g masła – 1 jajko – 3 łyżeczki wody – szczypta soli Nadzienie: – 140 g szynki – 100 g pieczarek – 100 ml śmietany 18% lub 22% – 2 jajka – 1 cebula – olej – pieprz, sól – natka pietruszki, […]
Sałatka Gyros z kurczakiem
Dziś na stole gości pyszna sałatka Gyros. Do sałatki dałam usmażoną pierś kurczaka z przyprawą do gyrosa, ale równie dobrze może to być wieprzowina czy inne chude mięso. Ze względu na składniki, sałatka nie powinna zbyt długo stać w lodówce (będzie podchodzić wodą), ale nie wydaje mi się, żeby stała […]
Zupa zacierkowa
Składniki: – około 1,5 litra bulionu – 6 ziemniaków – 2 marchewki – natka pietruszki – koperek – przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz – 1 jajko – 4 łyżek mąki – szczypta soli Przygotowanie: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, marchew oczyścić i pokroić w talarki, razem ugotować w bulionie. […]