W sobotni, upalny dzień maja wybrałam się na warsztaty Malma – Per l?amore della pasta! Temperatura za oknem nie sprzyjała gotowaniu, jednak wraz z liczną grupą blogerów dzielnie się spisaliśmy. W miłym towarzystwie i iście włoskim stylu przygotowaliśmy wyśmienite dania.
Warsztaty Malma – Per l?amore della pasta!
Wspólnie z blogerami przygotowywaliśmy i gotowaliśmy po to, aby następnie to wszystko zjeść :) A dania były wyśmienite, bo jakby mogło być inaczej? Przepisy przygotował sam szef kuchni warszawskiej restauracji Mamma Marietta Ristorante Italiano – Andrea Scarantino.
Pod czujnym okiem szefa kuchni przyrządziliśmy 3 dania, które mimo małej ilości składników, smakowały rewelacyjnie, a ich przygotowanie nie sprawiało większych problemów. A były to:
- Spaghetti ai 3 Pomodori e Vitellino, czyli Spaghetti z pomidorami i cielęciną
- Penne agli Asparagi e Mascarpone, czyli Penne ze szparagami i mascarpone
- Creme di mascarpone con Frutti di Bosco ? to Krem z mascarpone z owocami leśnymi
Dania są warte polecenia, więc już dziś możecie zaopatrzyć się w pyszne makarony Malma, bo już niebawem podzielę się z Wami przepisami i cennymi instrukcjami, jak przygotować te wszystkie smakołyki :)