Mus z kaszy jaglanej z frużeliną to idealna chłodna przekąska. Taki deser o smaku kokosów i letnich owoców możecie zjeść o każdej porze dnia i… nocy ;) Smacznego!
A dzisiejszy deser, to nie wszystko :) Mam jeszcze dla Was rozwiązanie konkursu z marką Sante, o której słów kilka poniżej.
Mus z kaszy jaglanej z frużeliną
Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej Sante
- 250 g mleka kokosowego z puszki
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 3 łyżki cukru pudru (do smaku)
- frużelina jagodowa
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną kilkakrotnie wypłucz, aż odlewana woda będzie czysta. Następnie przełóż ją do garnka, zalej pełną szklanką wody, przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu przez około 15 minut (od czasu do czasu mieszając). Gdy kasza wchłonie całą wodę, zdejmij ją z palnika i lekko przestudź.
Przestudzona kaszę zalej mlekiem kokosowym, dodaj cukier oraz wiórki kokosowe, całość zblenduj na gładką masę. Jeśli mus jest zbyt gęsty dodaj odrobinę mleka kokosowego. Masę przełóż do pucharków, polej ulubiona frużeliną. Deser przechowuj w lodówce.
Rozwiązanie konkursu:
Dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział w konkursie. Z przyjemnością czytałam Wasze wszystkie propozycje, które były ciekawe i przenosiły mnie w świat aromatów kuchni :) W związku z tym, że przesłaliście bardzo wiele propozycji, nagrodzonych zostanie nie dwóch, lecz trzech uczestników.
Postanowiłam, że nagrodę otrzyma:
- Gotuj z M za super lekką kanapkę Sante z mozzarellą z pomidorami i bazylią
- Karola za owocową owsiankę z dodatkami Sante
- Magix74 za ciasto z kaszy jaglanej i bakalii Sante
Wasze propozycje są tak apetyczne, że w najbliższym czasie wszystkie trzy przepisy zaprezentuję na blogu :) Gratuluję nagrodzonym i proszę o przesłanie danych adresowych, wraz z numerem telefonu na adres: blog@najsmaczniejsze.pl, abym mogła przesłać nagrody.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za udział w zabawie.