Placki z łososia

Placki z łososia

Placki z łososia wyszły całkiem przypadkowo. To kolejny dowód na to, że takie przepisy są najlepsze, bo placki wyszły bardzo pyszne. Są kruche i delikatne, co spodobało się dzieciom, dla dorosłych polecam zaserwować ostry sos pomidorowy (albo chili), aby zaostrzyć ich smak. Smacznego!

Placki z łososiaSkładniki:

  • 600 g filetu z łososia (bez skóry)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki posiekanego koperku (albo świeża kolendra)
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz

Placki z ryby

Przygotowanie:
Łososia opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie posiekaj w drobną kostkę, przełóż do miski, dodaj jajko, przyprawy i drobno posiekany koperek. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej oliwę, następnie smaż na niej małe placuszki po 1 minucie z każdej stronie (powinny ładnie się zarumienić).

Przygotowanie placków

Placuszki układaj na papierowym ręczniku, aby odsączyć tłuszcz. Podawaj na gorąco (lub zimno) z ulubionym ostrym sosem i sałatkami.

Kotlety z łososia

6 komentarzy

  1. chyba najlepsze placuszki rybne jakie widziałam, proste w wykonaniu a do tego przepyszne i pełne zdrowia ;D

  2. chyba najlepsze placuszki rybne jakie widziałam, proste w wykonaniu a do tego przepyszne i pełne zdrowia ;D

  3. Ten przepis mnie zaskoczył, na plus. Nie przepadam za łososiem, ale to chyba będzie pysznościowe!

  4. Ten przepis mnie zaskoczył, na plus. Nie przepadam za łososiem, ale to chyba będzie pysznościowe!

  5. Teenager, te placuszki są pyszne, polecam do nich ostre sosy :)
    Karolina, ja zajadałam się nimi na zimno :) Świetnie pasuje do bułki, zamiast wędliny i do tego sporo zieleniny.

  6. najsmaczniejsze.pl

    Teenager, te placuszki są pyszne, polecam do nich ostre sosy :)
    Karolina, ja zajadałam się nimi na zimno :) Świetnie pasuje do bułki, zamiast wędliny i do tego sporo zieleniny.

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*