Jajka faszerowane

Jajka faszerowane szpinakiem

Przepis na jajka faszerowane szpinakiem polecam wszystkim miłośnikom zielonych listków, ale nie tylko! Tak podane śniadanie zapewni Wam dobry nastrój na cały dzień :) Jajka faszerowane to świetny sposób na urozmaicenie codziennego śniadania, a także doskonały pomysł na jedno z dań wielkanocnych. Smacznego!

Jajka faszerowane szpinakiem

Jajka faszerowane szpinakiem

Składniki:

  • 6 jajek
  • 100 g świeżego szpinaku
  • łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • łyżka majonezu
  • kiełki rzodkiewek

Jajka ze szpinakiem

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo. Szpinak dokładnie opłucz i osusz z nadmiaru wody. Na patelni rozgrzej masło, dodaj liście szpinaku oraz zmiażdżony ząbek czosnku. Podsmażaj chwilę, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Ugotowane jajka obierz, przekrój na pół i delikatnie wyjmij żółtka. Podsmażony szpinak wraz z czosnkiem przełóż do blendera, dodaj żółtka i majonez. Zmiksuj całość na gładką masę, dopraw w razie potrzeby. Masę przełóż do szprycy i udekoruj połówki białek. Na koniec posyp jajka kiełkami rzodkiewki.

Jajka faszerowane

Zachęcam również do przetestowania przepisu na:

2 komentarze

  1. To ci dopiero niespodzianka. Kulinaria dedykowane na Wielkanoc, ale to mnie natchnęło, żeby zrobić coś podobnego w mniej świątecznym nastroju. Może jakieś inne warzywo?

  2. To ci dopiero niespodzianka. Kulinaria dedykowane na Wielkanoc, ale to mnie natchnęło, żeby zrobić coś podobnego w mniej świątecznym nastroju. Może jakieś inne warzywo?

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*