Jajka nadziewane, no właśnie z tym nadzieniem jest tak, że można eksperymentować na wiele sposobów. Dziś polecam przepis na jajka faszerowane rzeżuchą i szynką. Tak przygotowane jajka to nie tylko propozycja na wielkanocne śniadanie, bo kto powiedział, że tak świątecznie przybrane jajka nie można jeść na co dzień? Smacznego!
Jajka faszerowane rzeżuchą
Składniki:
- 4 jajka
- 2 plasterki chudej szynki
- 2 łyżeczki posiekanej rzeżuchy
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo, następnie ostudź i obierz. Jajka przekrój na pół, delikatnie wyjmij żółtka, które przełóż do miseczki. Dodaj drobno posiekaną szynkę, posiekaną rzeżuchę oraz majonez. Przepraw do smaku solą i pieprzem. Gotową masę przełóż do łódeczek z białek. Udekoruj rzeżuchą.