Jajka nadziewane

Jajka faszerowane rzeżuchą

Jajka nadziewane, no właśnie z tym nadzieniem jest tak, że można eksperymentować na wiele sposobów. Dziś polecam przepis na jajka faszerowane rzeżuchą i szynką. Tak przygotowane jajka to nie tylko propozycja na wielkanocne śniadanie, bo kto powiedział, że tak świątecznie przybrane jajka nie można jeść na co dzień? Smacznego!

Jajka faszerowane rzeżuchą

Jajka faszerowane rzeżuchą

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 plasterki chudej szynki
  • 2 łyżeczki posiekanej rzeżuchy
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Jajka z rzeżuchą

Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo, następnie ostudź i obierz. Jajka przekrój na pół, delikatnie wyjmij żółtka, które przełóż do miseczki. Dodaj drobno posiekaną szynkę, posiekaną rzeżuchę oraz majonez. Przepraw do smaku solą i pieprzem. Gotową masę przełóż do łódeczek z białek. Udekoruj rzeżuchą.

Jajka nadziewane

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*