Jajka faszerowane

Jajka faszerowane szpinakiem

Przepis na jajka faszerowane szpinakiem polecam wszystkim miłośnikom zielonych listków, ale i nie tylko. Tak podane śniadanie sprawi, że będziecie mieli dobry nastrój przez cały dzień :) Jajka faszerowane to świetny pomysł na urozmaicenie zwykłego śniadania – polecam również jako jedno z dań wielkanocnych. Smacznego!

Jajka faszerowane szpinakiem

Jajka faszerowane szpinakiem

Składniki:

  • 6 jajek
  • 100 g świeżego szpinaku
  • łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • łyżka majonezu
  • kiełki rzodkiewek

Jajka ze szpinakiem

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo. Szpinak opłucz, następnie osusz z nadmiaru wody. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć liście szpinaku oraz zmiażdżony ząbek czosnku. Chwile podsmażaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Ugotowane jajka obierz, przekrój na pół, wydrąż delikatnie żółtka. Podsmażony czosnek przełóż do blendera, dodaj żółtka oraz majonez. Całość zmiksuj, w razie potrzeby dopraw i przełóż do szprycy. Następnie dekoruj połówki jajek. Posyp kiełkami rzodkiewki.

Jajka faszerowane

2 komentarze

  1. To ci dopiero niespodzianka. Kulinaria dedykowane na Wielkanoc, ale to mnie natchnęło, żeby zrobić coś podobnego w mniej świątecznym nastroju. Może jakieś inne warzywo?

  2. To ci dopiero niespodzianka. Kulinaria dedykowane na Wielkanoc, ale to mnie natchnęło, żeby zrobić coś podobnego w mniej świątecznym nastroju. Może jakieś inne warzywo?

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*