Przepis na jajka faszerowane szpinakiem polecam wszystkim miłośnikom zielonych listków, ale i nie tylko. Tak podane śniadanie sprawi, że będziecie mieli dobry nastrój przez cały dzień :) Jajka faszerowane to świetny pomysł na urozmaicenie zwykłego śniadania – polecam również jako jedno z dań wielkanocnych. Smacznego!
Jajka faszerowane szpinakiem
Składniki:
- 6 jajek
- 100 g świeżego szpinaku
- łyżka masła
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- łyżka majonezu
- kiełki rzodkiewek
Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo. Szpinak opłucz, następnie osusz z nadmiaru wody. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć liście szpinaku oraz zmiażdżony ząbek czosnku. Chwile podsmażaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Ugotowane jajka obierz, przekrój na pół, wydrąż delikatnie żółtka. Podsmażony czosnek przełóż do blendera, dodaj żółtka oraz majonez. Całość zmiksuj, w razie potrzeby dopraw i przełóż do szprycy. Następnie dekoruj połówki jajek. Posyp kiełkami rzodkiewki.
To ci dopiero niespodzianka. Kulinaria dedykowane na Wielkanoc, ale to mnie natchnęło, żeby zrobić coś podobnego w mniej świątecznym nastroju. Może jakieś inne warzywo?
To ci dopiero niespodzianka. Kulinaria dedykowane na Wielkanoc, ale to mnie natchnęło, żeby zrobić coś podobnego w mniej świątecznym nastroju. Może jakieś inne warzywo?