Budyń bananowy z kaszy jaglanej

Budyń bananowy z kaszy jaglanej

Budyń bananowy z kaszy jaglanej, smacznie, zdrowo i nie drogo :) Oj tak, ostatnio jestem fanką kaszy jaglanej, eksperymentuję i dodaję ją do różnych dań i powiem Wam szczerze, że jestem nią zachwycona. Polecam kaszę jaglaną nie tylko do dań słodkich, jako desery czy ciasta, ale też w wersji wytrawnej, na przykład robiąc z niej pasztet, kluski, a nawet babkę ziemniaczaną. Smacznego!

Budyń bananowy z kaszy jaglanej

Budyń bananowy z kaszy jaglanej

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej Sante
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka masła
  • 1 banan
  • do smaku miód albo domowy cukier z wanilią
  • owoce do dekoracji

Budyń bananowy

Przygotowanie:

Do garnka wsyp kaszę (można ją wcześniej wypłukać), wlej mleko i dodaj masło. Całość podgrzewaj na małym ogniu przez 15-20 minut, aż kasza będzie miękka. Dodaj miód do smaku oraz pokrojonego banana, następnie całość zmiksuj. Idealnie gładka masę przełóż do miseczek, lekko przestudź i udekoruj owocami.

Budyń z kaszy jaglanej z bananami

Polecam również przepis na domowy budyń waniliowy oraz budyń czekoladowy.

Budyń z kaszy jaglanej

2 komentarze

  1. Ja też jestem wielką fanką kaszy jaglanej :) Ten budyń wygląda pysznie :)

  2. Ja też jestem wielką fanką kaszy jaglanej :) Ten budyń wygląda pysznie :)

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*