Budyń bananowy z kaszy jaglanej, smacznie, zdrowo i nie drogo :) Oj tak, ostatnio jestem fanką kaszy jaglanej, eksperymentuję i dodaję ją do różnych dań i powiem Wam szczerze, że jestem nią zachwycona. Polecam kaszę jaglaną nie tylko do dań słodkich, jako desery czy ciasta, ale też w wersji wytrawnej, na przykład robiąc z niej pasztet, kluski, a nawet babkę ziemniaczaną. Smacznego!
Budyń bananowy z kaszy jaglanej
Składniki:
- 1 szklanka kaszy jaglanej Sante
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka masła
- 1 banan
- do smaku miód albo domowy cukier z wanilią
- owoce do dekoracji
Przygotowanie:
Do garnka wsyp kaszę (można ją wcześniej wypłukać), wlej mleko i dodaj masło. Całość podgrzewaj na małym ogniu przez 15-20 minut, aż kasza będzie miękka. Dodaj miód do smaku oraz pokrojonego banana, następnie całość zmiksuj. Idealnie gładka masę przełóż do miseczek, lekko przestudź i udekoruj owocami.
Polecam również przepis na domowy budyń waniliowy oraz budyń czekoladowy.
Ja też jestem wielką fanką kaszy jaglanej :) Ten budyń wygląda pysznie :)
Ja też jestem wielką fanką kaszy jaglanej :) Ten budyń wygląda pysznie :)