Święta zbliżają się wielkimi krokami, zostało mało czasu na planowanie świątecznego menu. Dlatego dziś mam dla Was nie jeden przepis ale aż trzy. Za to bardzo łatwe w przygotowaniu, każdy może tu poeksperymentować i jest mało prawdopodobne, że nie będzie smakowało.
Jajka faszerowane szynką
Składniki:
– 4 ugotowane na twardo jajka
– 100 g szynki
– pieprz do smaku
– zielona pietruszka
– 1 łyżka majonezu
Przygotowanie:
Ugotowane jajka obrać, przekroić w z dłuż i delikatnie wyjąć żółtka. Szynkę i pietruszkę pokroić w bardzo drobną kosteczkę, dodać majonez i połączyć z rozdrobnionym żółtkiem. Przyprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić jajka (w miejscu po żółtku). Udekorować i schłodzić.
Jajka faszerowane czarnymi oliwkami:
Składniki:
– 4 ugotowane na twardo jajka
– 12 czarnych oliwek
– pieprz do smaku
– 1 łyżka majonezu
Przygotowanie:
Ugotowane jajka obrać, przekroić w z dłuż i delikatnie wyjąć żółtka. Oliwki drobno posiekać połączyć z majonezem i z rozdrobnionymi żółtkami. Przyprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić jajka (w miejscu po żółtku). Udekorować i schłodzić.
Jajka faszerowane czerwoną papryką:
Składniki:
– 4 ugotowane na twardo jajka
– ? czerwonej papryki
– pieprz cayenne
– słodka czerwona papryka
– 1 łyżka majonezu
Przygotowanie:
Ugotowane jajka obrać, przekroić w z dłuż i delikatnie wyjąć żółtka. Czerwoną paprykę drobno posiekać połączyć z majonezem i z rozdrobnionymi żółtkami. Przyprawić do smaku papryka i pieprzem cayenne. Dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić jajka (w miejscu po żółtku). Udekorować i schłodzić.
Super wyglądają te różyczki z szynki:)
ogólnie jajka prezentują się bardzo fajnie:)
Super wyglądają te różyczki z szynki:)
ogólnie jajka prezentują się bardzo fajnie:)
nie dość, ze smaczne to jeszcze jak pienie podane:) pozdrawiam
nie dość, ze smaczne to jeszcze jak pienie podane:) pozdrawiam