Grill najczęściej kojarzony jest z mięsem (czyli karkówką), kiełbaską czy skrzydełkami. Ale grillować można chyba wszystko, no może prawie wszystko, nawet pomidory. Nie mogą być zbyt dojrzałe, środki muszą mieć zwięzłe.
Składniki:
– 4-6 pomidory
– czosnek granulowany
– kilka listków świeżego oregano
– sól
– pieprz
– masło
Przygotowanie:
Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w centymetrowe plasterki. Przyprawić z obu stron solą, pieprzem, czosnkiem i listkami oregano. Położyć na każdym plasterku cienki mały plasterek masła.
Grillować z obu stron przez kilka minut (najlepiej na tacce do grillowania).
Pomidorki świetnie pasują do pieczonej białej kiełbasy i smażonych mięs.
Nie pomyślałabym, żeby grilowac pomidory, a bardzo fajnie się prezentują takie prążkowane talarki :)
Nie pomyślałabym, żeby grilowac pomidory, a bardzo fajnie się prezentują takie prążkowane talarki :)
grillowałam ostatnio, ale bałam się w plastrach, więc poprzecinałam pomidory na pół, smakowały rewelacyjnie
grillowałam ostatnio, ale bałam się w plastrach, więc poprzecinałam pomidory na pół, smakowały rewelacyjnie