Pasta jajeczna z rzodkiewką

Składniki:

  • 4-5 jajek
  • 3-4 rzodkiewki
  • 100 g żółtego sera
  • majonez
  • sól, pieprz, zielona pietruszka, koperek

Przygotowanie:
Jajka ugotować, przestudzić, obrać i rozdrobnić widelcem lub przepuścić prze maszynkę. Rzodkiewkę umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jajka, rzodkiewkę i ser połączyć ze sobą, do smaku dodać przyprawy i posiekaną zieleninę. Wymieszać, schłodzić.

pasta-jajeczna-z-rzodkiewka

8 komentarzy

  1. Lubię różnego rodzaju pasty do chleba, ta na pewno też by mi smakowała.
    Gotowane jajka do past czy sałatek zawsze ścieram na tarce o dużych oczkach, bo tak jest najszybciej ;)

  2. często robie pastę jajeczną, ale z rzodkiewka jeszcze nie miałam przyjemności :)

  3. Lubię różnego rodzaju pasty do chleba, ta na pewno też by mi smakowała.
    Gotowane jajka do past czy sałatek zawsze ścieram na tarce o dużych oczkach, bo tak jest najszybciej ;)

  4. edysia widzisz faktycznie dobry pomysł na tą tarkę, ja ją robiłąm bardzo późno bo miałam taką wielką ochotę na tę pastę że jedyne co mi przyszło do głowy to widelec :) a przecież i tak pozostałe składniki ścierałam :)

  5. często robie pastę jajeczną, ale z rzodkiewka jeszcze nie miałam przyjemności :)

  6. edysia widzisz faktycznie dobry pomysł na tą tarkę, ja ją robiłąm bardzo późno bo miałam taką wielką ochotę na tę pastę że jedyne co mi przyszło do głowy to widelec :) a przecież i tak pozostałe składniki ścierałam :)

  7. Jedliśmy ją na dzisiejsze śniadanie i nam smakowała;-)

  8. Jedliśmy ją na dzisiejsze śniadanie i nam smakowała;-)

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*