Składniki:
- 4-5 jajek
- 3-4 rzodkiewki
- 100 g żółtego sera
- majonez
- sól, pieprz, zielona pietruszka, koperek
Przygotowanie:
Jajka ugotować, przestudzić, obrać i rozdrobnić widelcem lub przepuścić prze maszynkę. Rzodkiewkę umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jajka, rzodkiewkę i ser połączyć ze sobą, do smaku dodać przyprawy i posiekaną zieleninę. Wymieszać, schłodzić.
Lubię różnego rodzaju pasty do chleba, ta na pewno też by mi smakowała.
Gotowane jajka do past czy sałatek zawsze ścieram na tarce o dużych oczkach, bo tak jest najszybciej ;)
często robie pastę jajeczną, ale z rzodkiewka jeszcze nie miałam przyjemności :)
Lubię różnego rodzaju pasty do chleba, ta na pewno też by mi smakowała.
Gotowane jajka do past czy sałatek zawsze ścieram na tarce o dużych oczkach, bo tak jest najszybciej ;)
edysia widzisz faktycznie dobry pomysł na tą tarkę, ja ją robiłąm bardzo późno bo miałam taką wielką ochotę na tę pastę że jedyne co mi przyszło do głowy to widelec :) a przecież i tak pozostałe składniki ścierałam :)
często robie pastę jajeczną, ale z rzodkiewka jeszcze nie miałam przyjemności :)
edysia widzisz faktycznie dobry pomysł na tą tarkę, ja ją robiłąm bardzo późno bo miałam taką wielką ochotę na tę pastę że jedyne co mi przyszło do głowy to widelec :) a przecież i tak pozostałe składniki ścierałam :)
Jedliśmy ją na dzisiejsze śniadanie i nam smakowała;-)