Łosoś zapiekany

Pyszny łosoś warty polecenia a jeszcze pyszniejszy jak przygotowuje go mój osobisty mąż :) Mam tylko nadzieję, że nie zrobi mi konkurencyjnego bloga ;)

Łosoś zapiekany

Składniki:

  • 0,5 kg łososia wędzonego
  • kilka plasterków żółtego sera
  • masło
  • koperek
  • cytryna

Przygotowanie:
Łososia pokroić na porcje, lekko ponacinać (tak mniej więcej co 2 cm). Umieścić w naczyniu żaroodpornym. W nacięcia powsadzać cienkie plasterki masła. Łososia skropić cytryną, ułożyć na nim plasterki sera i posypać pokrojonym koperkiem.
Danie zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 25-30 minut.

Podawać np. z kaszą lub ryżem.

Jeden komentarz

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*