Składniki:
– 300 g mielonego mięsa
– 1 cebula
– 1 papryka
– 2 pomidory
– 150 ml śmietany
– 500 g makaronu
– 100 g żółtego sera
– pieprz, sól, słodka papryka
– olej
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente. Rozgrzać olej na patelni i usmażyć mięso. Cebulę oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Warzywa dodać do mięsa i cebuli. Dodać śmietanę i przyprawy.
Farsz wymieszać z makaronem, przełożyć do brytfanki, posypać startym serem. Zapiekać aż ser się rozpuści (około 15 minut) w piekarniku nagrzanym do 170°C. Podawać na ciepło.