Dziś podaję przepis na gęsty i sycący koktajl z czerwonych porzeczek. W sam raz na letnie dni. A jeśli zamrozicie porzeczki, takim pysznym kefirem możecie delektować się nawet w środku mroźnej zimy :) Smacznego!
Koktajl z czerwonych porzeczek
Składniki:
- 200 g czerwonej porzeczki
- 200 ml schłodzonego mleka 3,2%
- 100 ml schłodzonej maślanki
- 2 łyżki cukru (albo miodu – do smaku)
Przygotowanie:
Porzeczki umyj, usuń ogonki, następnie zmiksuj je razem z cukrem albo miodem. Dodaj zimne mleko, maślankę i dokładnie wymieszaj. Całość przetrzyj przez sitko, aby oddzielić pestki od napoju. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Polecam również inne przepisy:
Ja na dzisiejszy upalny dzień też przygotowałam koktajl z czarnej porzeczki i poziomek.
Dziękuję bardzo bardzo smaczne