Koktajl z czerwonych porzeczek

Koktajl z czerwonych porzeczek

Dziś podaję przepis na gęsty i sycący koktajl z czerwonych porzeczek. W sam raz na letnie dni. A jeśli zamrozicie porzeczki, takim pysznym kefirem możecie delektować się nawet w środku mroźnej zimy :) Smacznego!

Koktajl z czerwonych porzeczek

Koktajl z czerwonych porzeczek

Składniki:

  • 200 g czerwonej porzeczki
  • 200 ml schłodzonego mleka 3,2%
  • 100 ml schłodzonej maślanki
  • 2 łyżki cukru (albo miodu – do smaku)

Koktajl porzeczkowy

Przygotowanie:

Porzeczki umyj, usuń ogonki, następnie zmiksuj je razem z cukrem albo miodem. Dodaj zimne mleko, maślankę i dokładnie wymieszaj. Całość przetrzyj przez sitko, aby oddzielić pestki od napoju. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Koktajl z porzeczek

Polecam również inne przepisy:

Jeden komentarz

  1. Katarzyna Zaręba

    Ja na dzisiejszy upalny dzień też przygotowałam koktajl z czarnej porzeczki i poziomek.

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*