Prosta i subtelna, a zarazem prosta dekoracja wielkanocna na piękny talerz. Potrzebna ci jest serwetka, wstążka, świeżo ścięty kwiatek i ugotowane jajko. Taka miła dla oka dekoracja będzie doceniona przez gości, a jej przygotowanie nie jest trudne. Do dzieła!
Prosta dekoracja wielkanocna
Rzeczy, których potrzebujesz:
- jajka ugotowane na twardo (najlepiej w białych skorupkach)
- kolorowa serwetka, pasująca do stylizacji całego stołu
- wiosenne kwiaty: fiołki, żonkile, tulipany
- kolorowa wstążeczka pasująca do koloru serwetki i kwiatka
Przygotowanie:
Przygotuje tyle serwetek, jajek i kwiatów, ile spodziewasz się gości. Jajka po umyciu, ugotowaniu na twardo ostudź. Następnie na każdym talerzyku ułóż serwetkę. Każde jajko obwiąż kolorową wstążką, następnie w miejscu zawiązania (supełka) połóż wybrany przez siebie kwiatek (u mnie żonkile) i zawiąż kokardkę. Tak przygotowane jajeczka ułóż na wcześniej przygotowanych serwetkach. Gotowe! Prawda, że to proste?