Zupa pomidorowa z multicookera

Zupa pomidorowa z Multicookera

Dziś na obiad będzie zupa pomidorowa z Multicookera. Smaczna, pachnąca – idealnie kremowa. Tak, to urządzenie sprawdza się idealnie. Po wrzuceniu wszystkich warzyw oraz przypraw do misy, nastawiam odpowiedni program i już po kilkunastu minutach obiad mam gotowy :) Polecam i smacznego!

Zupa pomidorowa z multicookera

Zupa pomidorowa z Multicookera

Składniki:

  • 500 g pomidorów
  • 80 g cebuli
  • 80 g papryki
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 10 g imbiru (korzeń)
  • 600 ml woda
  • do smaku: sól, czerwona papryka chilli, pieprz

Ekspresowa zupa pomidorowa

Przygotowanie:

Imbir i cebulę obierz i pokrój w kostkę, pomidory umyj i pokrój w cząstki, paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i również pokrój. Następnie wszystko przełóż do misy multicookera, dodaj oliwę, koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz, zalej wodą i dokładnie wymieszaj. Zamknij pokrywę urządzenia. Za pomocą przycisku “Wybór programu” ustaw program “Zupa / Soup”. Czas gotowania ustaw na 50 minut. Wciśnij przycisk “Start” i gotuj do czasu zakończenia pracy programu. Gotową zupę zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Przypraw do smaku czerwona papryka chilli. Podawaj z kleksem kwaśnej śmietany.

Przygotowanie zupy

Taką pyszną zupę pomidorową możesz także ugotować w tradycyjny sposób. W początkowej fazie przygotowań nic się nie zmienia. Wszystkie pokrojone warzywa przełóż wraz przyprawami i oliwą do garnka, zalej wodą . Gotuj, do miękkości warzyw. dodaj przecier pomidorowy, całość zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku, udekoruj śmietaną.

Zupa krem pomidorowa

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*