Surówka z pora i marchewki, znana i lubiana nawet przez moje dzieci :) Na moim stole gości dość często, jednak dopiero niedawno zorientowałam się, że nie mam jej tutaj. Surówka z pora pasuje do dań mięsnych i do ryb. Smacznego!
Surówka z pora i marchewki
Składniki:
- 1 średni por (biała część)
- 3 średnie marchewki
- 1 jabłko
- 1-2 łyżki majonezu
- 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz (do smaku)
Przygotowanie:
Pora, marchewki oraz jabłko umyj, następnie obierz. Pora pokrój w cienkie półplasterki, marchewkę oraz jabłko zetrzyj na tarce o średnich oczkach, wymieszaj. Następnie dodaj majonez, jogurt oraz sól i pieprz do smaku. Całość ponownie delikatnie wymieszaj.
Surówkę podawaj do dań mięsnych oraz z ryb.
Polecam również inne sprawdzone surówki:
- Surówka z marchewki i natkę pietruszki
- Surówka z pora
- Sałatka Coleslaw
- Coleslaw z kolorowej kapusty
- Sałatka z kapusty kiszonej
Surowka jest bardzo dobra. Polecam zamiast jablka dodac pokrojonego w
Slupki ananasa.
Pyszna i prosta surówka