Coleslaw z kolorowej kapusty to odmiana tej zwykłej tradycyjnej sałatki, którą zapewne wszyscy znają i kochają :) Coleslaw z czerwonej kapusty ma piękne kolory i smakuje równie pysznie jak wygląda. Sałatka idealnie pasuje do letnich lekkich obiadów. Smacznego!
Coleslaw z kolorowej kapusty
Składniki:
- 1/4 małej czerwonej kapusty
- 1/4 małej białej kapusty
- 1/4 małej zielonej kapusty
- 2 średnie marchewki
- 1/2 małej cebuli (można ominąć)
- 2 łyżki majonezu (lub jogurtu)
- płaska łyżeczka octu winnego
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Usuń z kapusty zewnętrzne liście, następnie drobno posiekaj (ręcznie, albo maszynką do siekania warzyw). Marchew obierz i zetrzyj na tarce. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Wszystkie warzywa przełóż do miski i wymieszaj.
W drugiej miseczce wymieszaj majonez (albo jogurt) razem z octem winnym, solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Całość przelej do warzyw i dokładnie wymieszaj.