Pasta jajeczna z wędzonym łososiem, to idealny pomysł na urozmaicenie codziennego śniadania. Pastę łososiową polecam również na śniadanie wielkanocne, z pewnością posmakuje wszystkim gościom. Smacznego!
Pasta jajeczna z wędzonym łososiem
Składniki:
- 150 g łososia wędzonego (w plastrach)
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1,5 łyżeczki majonezu
- koperek (lub szczypiorek, pietruszka)
- sól, pieprz
Przygotowania:
Ugotowane na twardo jajka obierz i rozgnieć widelcem. Wędzonego łososia bardzo drobno posiekaj. Koperek opłucz, osusz i również drobno posiekaj. Łososia, koperek i rozdrobnione jajka dokładnie wymieszaj razem z majonezem. Na samym końcu pastę dopraw świeżo mielonym czarnym pieprzem i ewentualnie solą.
Polecam również inne domowe przepisy na pasty na kanapki:
- Pasta łososiowa z jajkiem
- Pasta z makreli
- Pasta z makreli z pomidorami
- Pasta z wędzonej makreli i jajka
- Pasta jajeczna z rzodkiewką
- Pasta jajeczna
To jedna z moich ulubionych past :)
To jedna z moich ulubionych past :)
Mmm, pastę jajeczną wielbię; z łososiem musi być jeszcze lepsza :)
Mmm, pastę jajeczną wielbię; z łososiem musi być jeszcze lepsza :)