Deser na ciepło z czekoladą

Deser – Pudding czekoladowy

Deser – Pudding czekoladowy to nic innego jak ciasto czekoladowe, w pomniejszonych gabarytach :) Deser przygotowuje się bardzo szybko, wystarczy wymieszać wszystkie składniki, wstawić do piekarnika i już po niecałych 15 minutach delektować się pysznym smakiem czekoladowego przysmaku. Podczas pieczenia puddingu z kuchenki wydobywa się przepiękny czekoladowy zapach, a jego smak ukoi wszelkie smutki :) Polecam zjeść na ciepło – smacznego!

Deser - Pudding czekoladowy

Składniki (2 porcje):

  • 60 g gorzkiej czekolady (+ 2 kostki)
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 60 g masła
  • 50 g cukru pudru
  • 1 łyżka mąki (15 g)

Pudding czekoladowy

Przygotowanie:
Czekoladę pokrusz na kawałki i rozpuść razem z pokrojonym w kosteczkę masłem – ostudź. Do jajka i żółtka dodaj cukier puder i ubij mikserem na gęstą, jasną i puszystą masę. Dodaj przestudzoną czekoladę z masłem oraz łyżkę mąki – delikatnie wymieszaj. Czekoladowe ciasto przelej do dwóch dużych kokilek (miseczek). Na wierzchu ciasta pokrusz po 1 kostce czekolady.

Przygotowanie deseru

Deser piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 14 minut.
Pudding podawaj od razu po przygotowaniu.

Ciasto czekoladowe

Deser na ciepło z czekoladą

6 komentarzy

  1. Obłędny;) Pewnie rozpływa się w ustach;)

  2. Super:)poproszę kawałek a najlepiej pół ciacha:)

  3. O to musi być pyszne! Zapisuję się na powtórkę deseru po moim powrocie!

  4. Obłędny;) Pewnie rozpływa się w ustach;)

  5. Super:)poproszę kawałek a najlepiej pół ciacha:)

  6. O to musi być pyszne! Zapisuję się na powtórkę deseru po moim powrocie!

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*