Na obiad polecam kotlety schabowe otulone ciastem francuskim. A dla wzbogacenia smaku polecam musztardę francuską i cienkie plasterki boczku.
To bardzo szybki sposób na urozmaicenie tradycyjnego obiadu, do tego wystarczy podać sporą porcję ulubionej sałatki i danie gotowe. Takim nietypowym i zarazem pysznym obiadem można powitać świątecznych gości. Polecam i smacznego!
- 6 kotletów schabowych
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 12 plasterków boczku surowego wędzonego
- musztarda francuska
- 1 jajko
- pieprz
Przygotowanie:
Boczek lekko obsmaż na rozgrzanej patelni. Kotlety umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Lekko rozbij je tłuczkiem do mięsa, oprósz pieprzem, posmaruj z obu stron musztardą francuska. Na każdym schabowym połóż po 2 plasterki boczku.
Wszystko przykryj drugim płatem ciasta francuskiego. Dociśnij okolice farszu, delikatnie pokrój na 6 kwadratów, następnie zawiń boki ciasta i dociśnij widelcem, następnie kopertki posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Tak przygotowane koperty z nadzieniem mięsnym wstaw do rozgrzanego do 220°C piekarnika i piecz przez około 15 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni.
ciekawy pomysł :)
Klaudio – i pyszny :)
ciekawy pomysł :)
Takiego schabowego z chęcią bym zjadła :)
Klaudio – i pyszny :)
Takiego schabowego z chęcią bym zjadła :)
Kamciss – polecam :)
Kamciss – polecam :)