Delecta Babeczka nadziana czekolada

Konkurs z babeczkami Delecta

Zapraszam Was do udziału w konkursie, organizowanym przez markę Delecta.

Do rozdania mam 5 zestawów nagród. W każdym z nich znajdziecie:
– komplet 6 silikonowych papilotek na muffiny
– Babeczki Nadziane w 4 różnych smakach
– Babeczki Barbie jogurtowe
– Babeczki Moto czekoladowe

Zestaw Delecta


Pytanie konkursowe brzmi:


Co mogłoby być nadzieniem w Twojej babeczce?

Z wszystkich przesłanych odpowiedzi wybiorę pięć według mnie najciekawszych dodatków do babeczek i nagrodzę je zestawem nagród od Delecty.

Odpowiedzi proszę wpisywać w komentarzach pod tym postem do poniedziałku, 12 marca do godziny 23:59. Zwycięzców ogłoszę we wtorek.

138 komentarzy

  1. nadzienie z ulubionych batoników – najlepiej takich, których składniki rozpuszczą się pod wpływem temparatury. wybrałabym snickersy, bo tam i czekolada i karmel, a na dodatek orzechy do chrupania :)

  2. Moim nadzieniem do babeczki mógłby być MUS Z KIWI :)

    pozdrawiam:)

  3. Moja propozycja nadzienia będzie wyjątkowo wiosenna, a właściwie letnia. Jako nadzienie babeczki zrobiłabym truskawkowy mus połączony z galaretką. Smakuje wyśmienicie!

  4. a ja zjadłabym babeczki nadziewane latem :D maliny, jeżyny i jagódki :D

  5. Najlepsze są babeczki czekoladowe z nadzieniem z sera pleśniowego. Zaskakujące połaczenie smaków i pyszny duet.

  6. Pokruszona gorzka czekolada i wiśnie :)

  7. Ja bym zjadła te czekoladowe z masą miętową ( takie nadziewane po upieczeniu), bo uwielbiam czekoladę z miętą:)
    A jeśli nie masa, to do ciasta dodałabym pokruszone pastylki miętowe w czekoladzie( jedna taka nasza Polska Firma je produkuje i CHWAŁA jej za TO!!!:) mniam…. chyba zrobię dziś próbę( ale nie mam silikonowych foremek:( więc będą w papilotkach. Następne może będą w silikonowych :) TY wybierasz:)
    Pozdrawiam:)

  8. Marcepanem lub inną masą o smaku i zapachu migdałów :)

  9. frużelina malinowa z białą czekoladą

  10. Moim nadzieniem z pewnością jest krem w serka mascarpone z dodatkiem kokosu czyli jednym słowem Malibu

  11. a ja proponuję babeczki dla dorosłych z advocatem – toż to musiałoby być miodzio :)

  12. Moje najlepsze babeczki mają nadzienie wytrawne:ser gorgonzola wciśnięty w każdą z nich a potem lekko ciągnący i zapieczone z parmezanem.
    Jeśli natomiast mówimy o słodkich babeczkach to zdecydowanie musi to być wiśnia z mascarpone, kwaskowa wiśnia i lekko słodki krem mascarpone, balsam dla duszy…mniam.
    Pozdrawiam:-)

  13. Wytrawne babeczki nadziałabym ogórkiem kiszonym.
    A słodkie hmmm… delikatną pianką zrobioną z mleka skondensowanego niesłodzonego zmiksowanego z wiśniową/truskawkową/malinową galaretką?

  14. Mi się marzą babeczki z nadzieniem z serka i musu truskawkowego. Już sobie wyobrażam to połączenie smaków: śmietankowy serek, słodkie truskawki i mięciutka babeczka… Marzenie! :)

  15. Chałwa sezamowa, sama wiesz jakie są wtedy pyszne :)
    Bardzo chętnie widzę też w tej roli rodzynki lub śliwki w czekoladzie. Rozpuszczona czekoladowa otoczka kryjąca w sobie słodki owoc, mniam :)

    Pozdrawiam :)

  16. W mojej ukochanej babeczce powinien być jak najlepszej jakości mus truskawkowy, ponieważ truskawki uwielbiam. Za to ukochane babeczki mojej siostry powinny być wytrawne i mieć farsz ze szpinaku i sera feta :D

  17. A ja bym chętnie zjadła babeczki nadziewane musem bananowym z dodatkiem brązowego cukru i wiórek kokosowych. Jest tylko jeden warunek… Do takich babeczek zamiast mleka dodajemy pina coladę.

  18. A ja, dla odmiany każdą babeczkę zrobiłabym z czymś innym. Nie, to nie będzie zbyt pracochłonne, bo do środka włożyłabym po jednej czekoladce jak są bombonierki, które mają przeróżne nadzienia. W ten sposób każdemu może się trafić coś innego :-)

  19. Zdecydowanie banan, to moje ulubione nadzienie do babeczki i od przepisu na właśnie taką zaczęłam moje blogowanie :)

  20. Nadzienie mincemeat z żurawiną.

  21. nadzienie z ulubionych batoników – najlepiej takich, których składniki rozpuszczą się pod wpływem temparatury. wybrałabym snickersy, bo tam i czekolada i karmel, a na dodatek orzechy do chrupania :)

  22. ja bym dodała jakiś krem na bazie białej czekolady (albo samą kosteczkę tejże), który wypływałby soczyście z gorącej muffinki – taki biały czekoladowy fondant:))

  23. Moim nadzieniem do babeczki mógłby być MUS Z KIWI :)

    pozdrawiam:)

  24. A ja mam ochotę na babeczkę z jakąś niesamowitą konfiturą na przykład truskawkowo-waniliową lub gruszkowo-imbirową :) Albo babeczki a’la Crepe Suzette – z konfiturą pomarańczową i likierem Grand Marnier :)

  25. orzeszki włoskie, laskowe, pistacje drobno posiekać i uprażyć na patelni razem z posiekanymi migdałami…potem wymieszać je z odrobiną mascarpone i siup do babeczki…;)
    pozdrawiam
    klumix

  26. Moja propozycja nadzienia będzie wyjątkowo wiosenna, a właściwie letnia. Jako nadzienie babeczki zrobiłabym truskawkowy mus połączony z galaretką. Smakuje wyśmienicie!

  27. Ja bym zrobiła nadzienie z batonika Toblerone lub nadzienie z chałwy :) Pycha

  28. a ja zjadłabym babeczki nadziewane latem :D maliny, jeżyny i jagódki :D

  29. Najlepsze są babeczki czekoladowe z nadzieniem z sera pleśniowego. Zaskakujące połaczenie smaków i pyszny duet.

  30. pokruszone wafelki, nutella, orzechy laskowe… takie nadzienie przypominałoby moje ulubione pralinki – niebo w gębie!

  31. Pokruszona gorzka czekolada i wiśnie :)

  32. abcmojejkuchni

    Ja bym zjadła te czekoladowe z masą miętową ( takie nadziewane po upieczeniu), bo uwielbiam czekoladę z miętą:)
    A jeśli nie masa, to do ciasta dodałabym pokruszone pastylki miętowe w czekoladzie( jedna taka nasza Polska Firma je produkuje i CHWAŁA jej za TO!!!:) mniam…. chyba zrobię dziś próbę( ale nie mam silikonowych foremek:( więc będą w papilotkach. Następne może będą w silikonowych :) TY wybierasz:)
    Pozdrawiam:)

  33. Marcepanem lub inną masą o smaku i zapachu migdałów :)

  34. Nadzienie jesienne – nie całkiem zmiksowana żurawina z łyżką babcinej konfitury.

    Nadzienie zimowe – zmiksowana mandarynka bądź pomarańcza z łyżką miodu :)

    Nadzienie wiosenne – czekolada pod jakąkolwiek postacią ale najlepiej płynną, tak żeby po ugryzieniu wylewała się z babeczki :D

    Nadzienie letnie – serek mascarpone z kawałkami truskawek.

  35. A może pomyślmy o niekoniecznie słodkich babeczkach – bo one nie muszą być słodkie – możemy nadajmy im bardziej pikantne wnętrze – jakaś papryczka, ser żółty i szynka? Wspaniałe jako zakąski do piwa :)

  36. Alina Waliczek

    ja proponuję czekoladową w środku z cukierkiem rafaello lub waniliowa z frużeliną malinową

  37. A ja mam dwie propozycje:) Jedna mojego upartego TŻ, który jak zobaczył ten konkurs to powiedział, że Jego pomysł musi znaleźć się tu koniecznie (no strasznie lubi wszystkie babeczki:D dobrze że tylko w formie wypiekanej:D ) Cudowałam już przeróżne, żeby tylko ponownie sprawić mu radość, ale tym razem postawił mi poważne wyzwanie. Mianowicie…Babeczki z orzeszkiem w środku! Zdaje sobie sprawę z tego, że jest to strasznie czasochłonna misja, jednak Jego nieustanne przekonania pod tytułem : „mięciutkie ciasto a w środku twarda chrupiąca niespodzianka” są na tyle intensywne, że na pewno wykonam je do Wielkanocy!:) Żeby jednak uściślić o jakie orzeszki chodzi, najlepiej będzie pokazać zdjęcie. Posiłkuję się zatem wyszukiwarką Google: http://www.google.pl/search?q=orzeszki&hl=pl&rlz=1C1AVSA_enPL424PL424&prmd=imvnse&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=QCVWT5i2JYjhtQa-xpj6Bg&ved=0CDUQsAQ&biw=1138&bih=564
    Orzeszki te dają ogromne pole możliwości. Od lejącego, karmelowego wnętrza, przez budyniową delikatną masę, aż po moje ulubione nadzienie z mleka w proszku, kakao i koniecznie pokruszonych orzechów. Mmmm, poezja! Im bardziej się na ten temat rozpisuję, tym mocniej wierzę, że rzeczywiście ta chrupiąca skórka z pysznym nadzieniem może być jeszcze lepsza, jeśli obrośnie puszystym biszkoptowym ciastem! Albo patrząc na to z drugiej strony: ta pyszna puszysta babeczka może być pyszna, jeśli jej środek będzie stanowił chrupiący orzeszek-niespodzianka. Dając się ponieść fantazji możemy nawet stworzyć babeczki zielone- dodając barwnika lub syropu miętowego. To będą babeczki zwiastujące wiosnę. Więc zapraszam razem ze mną na wycieczkę po lesie, w którym trawę stanowią zielone babeczki, a w wesoło powiewających na letnim wietrze źdźbłach chowają się orzeszki tak chętnie szukane przez wiewiórki
    Druga propozycja to coś, co zastąpi mi smak niedostępnych w Polsce m&m’s z precelkami w środku. Wręcz przepadam za słono-słodkimi połączeniami. Najprostszym rozwiązaniem by zaspokoić moje kubki smakowe są słone paluszki maczane w Nutelli. Ale dlaczego by nie wypróbować takiego połączenia właśnie w babeczkach?? Przykrywamy dno papilotki odrobiną ciasta na babeczki, kładziemy precelka, dokładamy kostkę ulubionej czekolady i zalewamy resztą babeczkowego ciasta. Pieczemy zgodnie z naszym sprawdzonym przepisem z drobną modyfikacją: 5 minut przed wyjęciem każdą babeczkę zwieńczamy zwykłym czekoladowym lub też nadzianych orzechem M&M’sem. Mogą być także popularne „Lentilki”. Podpiekamy ostatnie 5 minut i zajadamy. Dla mnie jest to idealne połączenie smaków. A kolorowy akcent na wierzchu babeczek może być fajnym pomysłem także na dziecięce przyjęcia. Czekam na więcej zgłoszeń i chętnie czytam pomysły moich „konkurentek”, pewnie wykorzystam niejeden z nich więc życzę wszystkim powodzenia:)
    Pozdrawiam, DD

  38. frużelina malinowa z białą czekoladą

  39. Ja bym zrobiła babeczkę warzywną, nadzianą kawałkami papryki, pieczarek, kukurydzy i rukolą :) Mniam

  40. Moim nadzieniem z pewnością jest krem w serka mascarpone z dodatkiem kokosu czyli jednym słowem Malibu

  41. a ja proponuję babeczki dla dorosłych z advocatem – toż to musiałoby być miodzio :)

  42. Puszyste muffiny z kremem chałwowym, chętnie zrobiłabym takie dla mamy :)

  43. Dorota Owczarek

    Moje najlepsze babeczki mają nadzienie wytrawne:ser gorgonzola wciśnięty w każdą z nich a potem lekko ciągnący i zapieczone z parmezanem.
    Jeśli natomiast mówimy o słodkich babeczkach to zdecydowanie musi to być wiśnia z mascarpone, kwaskowa wiśnia i lekko słodki krem mascarpone, balsam dla duszy…mniam.
    Pozdrawiam:-)

  44. A ja wyczekuję babeczki nadzianej czekoladką rafaello!! Marzę o tym, że po ugryzieniu słodkiego i delikatnego ciasta, dostanę się do białego jak śnieg nieba o smaku kokosowo – migdałowym… Mmmm:)
    Na samą myśl cieknie mi ślinka!

  45. A ja moją babeczkę nadziałabym suszoną śliwką i łyżką nutelli, połączenie śliwki z czekoladą jest rewelacyjne. Taką babeczkę zaniosłabym mojej mamie, która jest największą fanką jaką znam suszonych śliwek w czekoladzie:) Jestem pewna, że w wersji babeczkowej jeszcze ich nie jadła:)

  46. Wytrawne babeczki nadziałabym ogórkiem kiszonym.
    A słodkie hmmm… delikatną pianką zrobioną z mleka skondensowanego niesłodzonego zmiksowanego z wiśniową/truskawkową/malinową galaretką?

  47. Moja babeczka byłaby taka jak ja- czekoladowa czyli słodka z zewnątrz a w środku zaskakująca; nadziana musem pomarańczowym z chilii. Trochę słodko, trochę kwaśno i na dodatek pikantnie. Cała ja ;)

  48. Mi się marzą babeczki z nadzieniem z serka i musu truskawkowego. Już sobie wyobrażam to połączenie smaków: śmietankowy serek, słodkie truskawki i mięciutka babeczka… Marzenie! :)

  49. milk_chocolate84

    Chałwa sezamowa, sama wiesz jakie są wtedy pyszne :)
    Bardzo chętnie widzę też w tej roli rodzynki lub śliwki w czekoladzie. Rozpuszczona czekoladowa otoczka kryjąca w sobie słodki owoc, mniam :)

    Pozdrawiam :)

  50. W mojej ukochanej babeczce powinien być jak najlepszej jakości mus truskawkowy, ponieważ truskawki uwielbiam. Za to ukochane babeczki mojej siostry powinny być wytrawne i mieć farsz ze szpinaku i sera feta :D

  51. babeczki nadziane musem jabłkowym z cynamonem…mniam

  52. A ja chętnie spróbowałabym babeczek z nadzieniem zrobionym z orzechów brazylijskich, chili peri peri i suszonych pomidorów…Lubię takie zaskakujące połączenia :)

  53. A ja bym chętnie zjadła babeczki nadziewane musem bananowym z dodatkiem brązowego cukru i wiórek kokosowych. Jest tylko jeden warunek… Do takich babeczek zamiast mleka dodajemy pina coladę.

  54. Obywatelka Matka

    A ja, dla odmiany każdą babeczkę zrobiłabym z czymś innym. Nie, to nie będzie zbyt pracochłonne, bo do środka włożyłabym po jednej czekoladce jak są bombonierki, które mają przeróżne nadzienia. W ten sposób każdemu może się trafić coś innego :-)

  55. Zdecydowanie banan, to moje ulubione nadzienie do babeczki i od przepisu na właśnie taką zaczęłam moje blogowanie :)

  56. Nadzienie mincemeat z żurawiną.

  57. Ja jako nadzienie użyłabym plasterka banana i łyżeczkę czekolady typu nutella o smaku kawowym z zmielonymi ziarenkami kawy… Uwielbiam połączenia kawy z bananem … takie nadzienie pysznie rozpływa się w ustach..

  58. dla mnie kokos,krem kokosowy cudoooo.

  59. ja bym dodała jakiś krem na bazie białej czekolady (albo samą kosteczkę tejże), który wypływałby soczyście z gorącej muffinki – taki biały czekoladowy fondant:))

  60. A ja mam ochotę na babeczkę z jakąś niesamowitą konfiturą na przykład truskawkowo-waniliową lub gruszkowo-imbirową :) Albo babeczki a’la Crepe Suzette – z konfiturą pomarańczową i likierem Grand Marnier :)

  61. orzeszki włoskie, laskowe, pistacje drobno posiekać i uprażyć na patelni razem z posiekanymi migdałami…potem wymieszać je z odrobiną mascarpone i siup do babeczki…;)
    pozdrawiam
    klumix

  62. A ja moją babeczkę nadziałabym marcepanem :)

  63. Proponuję cukierki Michałki- to na słodko, a w wersji słonej: pieczarki, szynkę i ser żółty.

  64. Ja bym zrobiła nadzienie z batonika Toblerone lub nadzienie z chałwy :) Pycha

  65. pokruszone wafelki, nutella, orzechy laskowe… takie nadzienie przypominałoby moje ulubione pralinki – niebo w gębie!

  66. Nadzienie jesienne – nie całkiem zmiksowana żurawina z łyżką babcinej konfitury.

    Nadzienie zimowe – zmiksowana mandarynka bądź pomarańcza z łyżką miodu :)

    Nadzienie wiosenne – czekolada pod jakąkolwiek postacią ale najlepiej płynną, tak żeby po ugryzieniu wylewała się z babeczki :D

    Nadzienie letnie – serek mascarpone z kawałkami truskawek.

  67. A może pomyślmy o niekoniecznie słodkich babeczkach – bo one nie muszą być słodkie – możemy nadajmy im bardziej pikantne wnętrze – jakaś papryczka, ser żółty i szynka? Wspaniałe jako zakąski do piwa :)

  68. ja proponuję czekoladową w środku z cukierkiem rafaello lub waniliowa z frużeliną malinową

  69. A ja mam dwie propozycje:) Jedna mojego upartego TŻ, który jak zobaczył ten konkurs to powiedział, że Jego pomysł musi znaleźć się tu koniecznie (no strasznie lubi wszystkie babeczki:D dobrze że tylko w formie wypiekanej:D ) Cudowałam już przeróżne, żeby tylko ponownie sprawić mu radość, ale tym razem postawił mi poważne wyzwanie. Mianowicie…Babeczki z orzeszkiem w środku! Zdaje sobie sprawę z tego, że jest to strasznie czasochłonna misja, jednak Jego nieustanne przekonania pod tytułem : „mięciutkie ciasto a w środku twarda chrupiąca niespodzianka” są na tyle intensywne, że na pewno wykonam je do Wielkanocy!:) Żeby jednak uściślić o jakie orzeszki chodzi, najlepiej będzie pokazać zdjęcie. Posiłkuję się zatem wyszukiwarką Google: http://www.google.pl/search
    Orzeszki te dają ogromne pole możliwości. Od lejącego, karmelowego wnętrza, przez budyniową delikatną masę, aż po moje ulubione nadzienie z mleka w proszku, kakao i koniecznie pokruszonych orzechów. Mmmm, poezja! Im bardziej się na ten temat rozpisuję, tym mocniej wierzę, że rzeczywiście ta chrupiąca skórka z pysznym nadzieniem może być jeszcze lepsza, jeśli obrośnie puszystym biszkoptowym ciastem! Albo patrząc na to z drugiej strony: ta pyszna puszysta babeczka może być pyszna, jeśli jej środek będzie stanowił chrupiący orzeszek-niespodzianka. Dając się ponieść fantazji możemy nawet stworzyć babeczki zielone- dodając barwnika lub syropu miętowego. To będą babeczki zwiastujące wiosnę. Więc zapraszam razem ze mną na wycieczkę po lesie, w którym trawę stanowią zielone babeczki, a w wesoło powiewających na letnim wietrze źdźbłach chowają się orzeszki tak chętnie szukane przez wiewiórki
    Druga propozycja to coś, co zastąpi mi smak niedostępnych w Polsce m&m’s z precelkami w środku. Wręcz przepadam za słono-słodkimi połączeniami. Najprostszym rozwiązaniem by zaspokoić moje kubki smakowe są słone paluszki maczane w Nutelli. Ale dlaczego by nie wypróbować takiego połączenia właśnie w babeczkach?? Przykrywamy dno papilotki odrobiną ciasta na babeczki, kładziemy precelka, dokładamy kostkę ulubionej czekolady i zalewamy resztą babeczkowego ciasta. Pieczemy zgodnie z naszym sprawdzonym przepisem z drobną modyfikacją: 5 minut przed wyjęciem każdą babeczkę zwieńczamy zwykłym czekoladowym lub też nadzianych orzechem M&M’sem. Mogą być także popularne „Lentilki”. Podpiekamy ostatnie 5 minut i zajadamy. Dla mnie jest to idealne połączenie smaków. A kolorowy akcent na wierzchu babeczek może być fajnym pomysłem także na dziecięce przyjęcia. Czekam na więcej zgłoszeń i chętnie czytam pomysły moich „konkurentek”, pewnie wykorzystam niejeden z nich więc życzę wszystkim powodzenia:)
    Pozdrawiam, DD

  70. Ja bym zrobiła babeczkę warzywną, nadzianą kawałkami papryki, pieczarek, kukurydzy i rukolą :) Mniam

  71. Dla odmiany smaku do każdej babeczki włożyłabym kosteczkę gorzkiej czekolady z dodatkiem soli morskiej.Zapewniam,że to pyszne połączenia..

  72. Agata dietetycznie w kuchni

    Puszyste muffiny z kremem chałwowym, chętnie zrobiłabym takie dla mamy :)

  73. A ja wyczekuję babeczki nadzianej czekoladką rafaello!! Marzę o tym, że po ugryzieniu słodkiego i delikatnego ciasta, dostanę się do białego jak śnieg nieba o smaku kokosowo – migdałowym… Mmmm:)
    Na samą myśl cieknie mi ślinka!

  74. A ja moją babeczkę nadziałabym suszoną śliwką i łyżką nutelli, połączenie śliwki z czekoladą jest rewelacyjne. Taką babeczkę zaniosłabym mojej mamie, która jest największą fanką jaką znam suszonych śliwek w czekoladzie:) Jestem pewna, że w wersji babeczkowej jeszcze ich nie jadła:)

  75. Moja babeczka byłaby taka jak ja- czekoladowa czyli słodka z zewnątrz a w środku zaskakująca; nadziana musem pomarańczowym z chilii. Trochę słodko, trochę kwaśno i na dodatek pikantnie. Cała ja ;)

  76. babeczki nadziane musem jabłkowym z cynamonem…mniam

  77. A ja chętnie spróbowałabym babeczek z nadzieniem zrobionym z orzechów brazylijskich, chili peri peri i suszonych pomidorów…Lubię takie zaskakujące połączenia :)

  78. Ja jako nadzienie użyłabym plasterka banana i łyżeczkę czekolady typu nutella o smaku kawowym z zmielonymi ziarenkami kawy… Uwielbiam połączenia kawy z bananem … takie nadzienie pysznie rozpływa się w ustach..

  79. dla mnie kokos,krem kokosowy cudoooo.

  80. A ja moją babeczkę nadziałabym marcepanem :)

  81. Proponuję cukierki Michałki- to na słodko, a w wersji słonej: pieczarki, szynkę i ser żółty.

  82. Dla odmiany smaku do każdej babeczki włożyłabym kosteczkę gorzkiej czekolady z dodatkiem soli morskiej.Zapewniam,że to pyszne połączenia..

  83. Nadzieniem w mojej babeczce byłoby ptasie mleczko :)

  84. Idzie wiosna, więc marzy mi się babeczka nadziana wszelakimi owocami np. mango, melon lub malina z dodatkiem jadalnych stokrotek albo bratków :)
    Jestem też ciekawa smaku babeczki nadzianej nasionkami granatu, to musi byc cos! :D

  85. czekoladowe babeczki koniecznie z CHILLI!

  86. cudowne, tęczowe babeczki nadziałabym orzeźwiającym lemon curd :)

  87. uwaga…uwaga… BABECZKI Z KRÓWKĄ W ŚRODKU… Rozpłyyyyyywam się… tak samo jak rozpływałyby się krówki w ustach każdego, kto by spróbował… :)

  88. Moim ulubionym dodatkiem do babeczek jest nadzienie z konfitury różanej, a same babeczki by miały w sobie wodę różaną i polane oczywiścię różowym lukrem z sokiem z dzikiej róży. Pycha:)

  89. Nadzieniem w mojej babeczce byłoby ptasie mleczko :)

  90. Idzie wiosna, więc marzy mi się babeczka nadziana wszelakimi owocami np. mango, melon lub malina z dodatkiem jadalnych stokrotek albo bratków :)
    Jestem też ciekawa smaku babeczki nadzianej nasionkami granatu, to musi byc cos! :D

  91. Moje nadzienie do babeczek zależałoby od pory roku:

    Wiosną: babeczki powinny być nadziane zapachem świeżej trawy, obrazem kwitnących kwiatów i klimatem Świąt wielkanocnych.

    Latem: najlepsze by były ze złocistym słońcem, szumiącym ciepłym morzem i wesołymi wakacjami.

    Jesienią: nadziane kolorami drzew, jesiennym deszczem i owocnym laniem wosku :)

    Zimą: puszystym, białym śniegiem, przenikającym mrozem i świąteczno-noworocznym wypoczynkiem.

    Takie babeczki można jeść ze smakiem!

  92. czekoladowe babeczki koniecznie z CHILLI!

  93. cudowne, tęczowe babeczki nadziałabym orzeźwiającym lemon curd :)

  94. Babeczki z nadzieniem orzechowo-pistacjowym z białą czekoladą i truskawką :)

  95. uwaga…uwaga… BABECZKI Z KRÓWKĄ W ŚRODKU… Rozpłyyyyyywam się… tak samo jak rozpływałyby się krówki w ustach każdego, kto by spróbował… :)

  96. Moim ulubionym dodatkiem do babeczek jest nadzienie z konfitury różanej, a same babeczki by miały w sobie wodę różaną i polane oczywiścię różowym lukrem z sokiem z dzikiej róży. Pycha:)

  97. A ja do środka babeczki użyłabym :
    -mango
    -kremu toffi
    -cukierki Dumle
    -rafaello
    -snicers
    -marchewkę obgotowaną w syropie cukrowym
    -wiśnie z wiśniówki

  98. Moje nadzienie do babeczek zależałoby od pory roku:

    Wiosną: babeczki powinny być nadziane zapachem świeżej trawy, obrazem kwitnących kwiatów i klimatem Świąt wielkanocnych.

    Latem: najlepsze by były ze złocistym słońcem, szumiącym ciepłym morzem i wesołymi wakacjami.

    Jesienią: nadziane kolorami drzew, jesiennym deszczem i owocnym laniem wosku :)

    Zimą: puszystym, białym śniegiem, przenikającym mrozem i świąteczno-noworocznym wypoczynkiem.

    Takie babeczki można jeść ze smakiem!

  99. Babeczki z nadzieniem orzechowo-pistacjowym z białą czekoladą i truskawką :)

  100. Jako nadzienie proponuję: suszone nasionka chili, starty imbir, skórkę z pomarańczy, whisky oraz mleczną czekoladę. Tym ‘pieprznym babeczkom’ nikt się nie oprze!

  101. A ja do środka babeczki użyłabym :
    -mango
    -kremu toffi
    -cukierki Dumle
    -rafaello
    -snicers
    -marchewkę obgotowaną w syropie cukrowym
    -wiśnie z wiśniówki

  102. Jako nadzienie proponuję: suszone nasionka chili, starty imbir, skórkę z pomarańczy, whisky oraz mleczną czekoladę. Tym ‘pieprznym babeczkom’ nikt się nie oprze!

  103. Uwielbiam wszelkiego rodzaju babeczki i muffinki a smak nadzienia jest różny w zależności od humoru.

    Ciągle jednak poszukuję czegoś na kształt Rafaello połączonego z jogurtem kokosowym firmy Muller :D
    Niebo w gębie!!!

    A zajadając się takimi babeczkami nie myślałabym o diecie … kaloriach … bo przecież i tak wszystko idzie w cycki :D

  104. Nadzienie w mojej babeczce ma smak przygody i lata, kojarzy się ze słońcem, zapachem lasu, uśmiechem i zabawą :) Dla każdego to inne nadzienie: dla moich dzieci malinowe, dla mnie czekoladowe, a dla męża toffi :)

  105. Z nadzienia na słodko proponuję:
    nutelle, kinder bueno, dżem morelowy, żurawinę, mus jabłkowo-marchewkowy, kostkę czekolady goplany fioletówkę :))
    z nadzienia na słono:
    kozi ser, bekon w kawałeczkach, mus warzywny,grzyby
    OGÓLNIE WSZYSTKIE BABECZKI SĄ CUDOWNE I KAŻDE NADZIENIE SIĘ SPRAWDZA, BO TO NAJWSPANIALSZY I NAJPIĘKNIEJSZY I NAJSMACZNIEJSZY WYPIEK :))

  106. Uwielbiam wszelkiego rodzaju babeczki i muffinki a smak nadzienia jest różny w zależności od humoru.

    Ciągle jednak poszukuję czegoś na kształt Rafaello połączonego z jogurtem kokosowym firmy Muller :D
    Niebo w gębie!!!

    A zajadając się takimi babeczkami nie myślałabym o diecie … kaloriach … bo przecież i tak wszystko idzie w cycki :D

  107. Nadzienie w mojej babeczce ma smak przygody i lata, kojarzy się ze słońcem, zapachem lasu, uśmiechem i zabawą :) Dla każdego to inne nadzienie: dla moich dzieci malinowe, dla mnie czekoladowe, a dla męża toffi :)

  108. Ja babeczki zawsze piekę dla kogoś, nigdy dla siebie… Dlatego nadziewam je tym, co pasuje do obdarowywanej przeze mnie osoby.

    Dla melancholijnej: konfiturą z płatków róż i skórą cytrynową.
    Dla energicznego: dżemem z gorzkich pomarańczy z ekstraktem miętowym.
    Dla dietującej: białym serem z suszonymi śliwkami.
    Dla nowatora: posiekanym kiwi z czerwonym pieprzem.
    Dla smutasa: masą z nutelli, mascarpone i siekanych orzechów.

    Dzięki takim nadzieniom wiem, że każda babeczka będzie udanym prezentem :)

    Pozdrawiam,
    Agata

  109. Z nadzienia na słodko proponuję:
    nutelle, kinder bueno, dżem morelowy, żurawinę, mus jabłkowo-marchewkowy, kostkę czekolady goplany fioletówkę :))
    z nadzienia na słono:
    kozi ser, bekon w kawałeczkach, mus warzywny,grzyby
    OGÓLNIE WSZYSTKIE BABECZKI SĄ CUDOWNE I KAŻDE NADZIENIE SIĘ SPRAWDZA, BO TO NAJWSPANIALSZY I NAJPIĘKNIEJSZY I NAJSMACZNIEJSZY WYPIEK :))

  110. Sylwia Włodarska

    uwielbiam arbuza i jestem bardzo ciekawa jak smakowałaby babeczka a nadzeniem arbuzowym :)
    pozdrawiam

  111. Ja zaproponowałabym babeczki z nadzieniem ze strzelającymi kuleczkami jak w czekoladzie. Może gdyby włożyć kawałki tej czekolady np Wedla i trochę kwaśnego musu np z kiwi wyszłoby zaskakujące połączenie.

  112. Nadzienia w babeczkach muszą być zawsze smaczne i czasami pomysłowe.

    Sama uwielbiam babeczki z owocami, a w szczególności z malinami (czasami moczę je przez godzinę w likierze kokosowym (są wtedy przepyszne). Maliny można też połączyć z twarogiem (dodać także cukier puder, żółtko i niekoniecznie odrobinę masła). Kiedyś zrobiłam babeczki z nadzieniem krówkowym – rozpuściłam kilka krówek i do tego dodałam drobno posiekane orzechy (do pierwszej połowy masy – ziemne, do drugiej połowy – włoskie) – smak idealny!

    Polecam również nadzienie chałwowe – samo lub z owocami (np. pomieszane z przetartymi widelcem jagodami).

  113. Ja babeczki zawsze piekę dla kogoś, nigdy dla siebie… Dlatego nadziewam je tym, co pasuje do obdarowywanej przeze mnie osoby.

    Dla melancholijnej: konfiturą z płatków róż i skórą cytrynową.
    Dla energicznego: dżemem z gorzkich pomarańczy z ekstraktem miętowym.
    Dla dietującej: białym serem z suszonymi śliwkami.
    Dla nowatora: posiekanym kiwi z czerwonym pieprzem.
    Dla smutasa: masą z nutelli, mascarpone i siekanych orzechów.

    Dzięki takim nadzieniom wiem, że każda babeczka będzie udanym prezentem :)

    Pozdrawiam,
    Agata

  114. Sylwia Włodarska

    uwielbiam arbuza i jestem bardzo ciekawa jak smakowałaby babeczka a nadzeniem arbuzowym :)
    pozdrawiam

  115. Moja babeczka mogłaby być nadziana kremem makowym jak również lekkim musem cytrynowym, a nawet bezową niespodzianką:)
    Zaś widzę też w niej bardziej warzywne nadzienie – twarożek z kawałkami papryki i szczypiorku lub też mocniejsze o smaku chrzanowym:)
    Nie ma to jak babeczka ze szczyptą zaskoczenia;)

  116. Najlepsze nadzienie do babeczek ?
    Od razu pomyślałam o konfiturach z płatków róży. Brzmi romantycznie, smakuje nieziemsko i do tego jakie zdrowe słodkości :)

    Pozdrawiam

  117. Ja zaproponowałabym babeczki z nadzieniem ze strzelającymi kuleczkami jak w czekoladzie. Może gdyby włożyć kawałki tej czekolady np Wedla i trochę kwaśnego musu np z kiwi wyszłoby zaskakujące połączenie.

  118. Nadzienia w babeczkach muszą być zawsze smaczne i czasami pomysłowe.

    Sama uwielbiam babeczki z owocami, a w szczególności z malinami (czasami moczę je przez godzinę w likierze kokosowym (są wtedy przepyszne). Maliny można też połączyć z twarogiem (dodać także cukier puder, żółtko i niekoniecznie odrobinę masła). Kiedyś zrobiłam babeczki z nadzieniem krówkowym – rozpuściłam kilka krówek i do tego dodałam drobno posiekane orzechy (do pierwszej połowy masy – ziemne, do drugiej połowy – włoskie) – smak idealny!

    Polecam również nadzienie chałwowe – samo lub z owocami (np. pomieszane z przetartymi widelcem jagodami).

  119. Moja babeczka mogłaby być nadziana kremem makowym jak również lekkim musem cytrynowym, a nawet bezową niespodzianką:)
    Zaś widzę też w niej bardziej warzywne nadzienie – twarożek z kawałkami papryki i szczypiorku lub też mocniejsze o smaku chrzanowym:)
    Nie ma to jak babeczka ze szczyptą zaskoczenia;)

  120. Najlepsze nadzienie do babeczek ?
    Od razu pomyślałam o konfiturach z płatków róży. Brzmi romantycznie, smakuje nieziemsko i do tego jakie zdrowe słodkości :)

    Pozdrawiam

  121. Ja bym w środku umieściła masę twarogową na sernik czekoladowy i wisienki wyjęte prosto z domowej nalewki;)

  122. ja bym nadziała moje babeczki masłem orzechowym albo pasta sezamową. Lubie połączenie słodkiego z lekko słonym :) Wierzchy babeczek posypałabym uprażonym sezamem albo uprażonymi orzeszkami.

  123. Idzie wiosna słonko świeci, więc do kuchni wołam dzieci
    chodźcie moje aniołeczki, bo robimy dziś babeczki
    ciemna będzie z malinami i białymi okruszkami
    w cytrynową krem wbijemy i limonką przybierzemy
    piernikowe są z miodzikiem, wielkanocne z pasztecikiem
    kokosową też lubimy, lukru trochę ukręcimy
    a maślane te z budyniem babcie sobie zamówiły
    bo do kremu małym ciurkiem brendy trochę dołożyły
    tata z dziadkiem lubią sery, więc w razowe brie wetkniemy
    a dla mamy po dniu całym te miętowe się ostały
    i kochaną kuchnię małą, będzie sprzątać nockę całą;)

  124. Ja bym w środku umieściła masę twarogową na sernik czekoladowy i wisienki wyjęte prosto z domowej nalewki;)

  125. A może nadzienie bananowe do babeczki czekoladowej?:)
    cudowny zapach babanów wypływających z aromatycznej mocno czekoladowej babeczki…Juz czuję ten wyśmienity zapach i smak:D

  126. ja bym nadziała moje babeczki masłem orzechowym albo pasta sezamową. Lubie połączenie słodkiego z lekko słonym :) Wierzchy babeczek posypałabym uprażonym sezamem albo uprażonymi orzeszkami.

  127. Idzie wiosna słonko świeci, więc do kuchni wołam dzieci
    chodźcie moje aniołeczki, bo robimy dziś babeczki
    ciemna będzie z malinami i białymi okruszkami
    w cytrynową krem wbijemy i limonką przybierzemy
    piernikowe są z miodzikiem, wielkanocne z pasztecikiem
    kokosową też lubimy, lukru trochę ukręcimy
    a maślane te z budyniem babcie sobie zamówiły
    bo do kremu małym ciurkiem brendy trochę dołożyły
    tata z dziadkiem lubią sery, więc w razowe brie wetkniemy
    a dla mamy po dniu całym te miętowe się ostały
    i kochaną kuchnię małą, będzie sprzątać nockę całą;)

  128. A może nadzienie bananowe do babeczki czekoladowej?:)
    cudowny zapach babanów wypływających z aromatycznej mocno czekoladowej babeczki…Juz czuję ten wyśmienity zapach i smak:D

  129. Ja chętnie zjadłabym bananową babeczkę nadzianą masłem orzechowym, albo czekoladową z ajerkoniakiem i jeszcze taka nadzianą lemon curdem… ahh rozmarzyłam się:)pozdrawiam

  130. Dobrze nadziana babeczka wcale nie musi być słodka niczym ulepek. Najlepsza i najszybsza kombinacja to natka koperku, wyciśnięty czosnek i kapary, gdy czasu jest nieco więcej, a ochota na zielone barwy w cieście pozostaje, można sięgnąć po brokuły bądź szpinak i dodać do nich fetę lub pleśniowy ser. Pychota!

  131. Ja chętnie zjadłabym bananową babeczkę nadzianą masłem orzechowym, albo czekoladową z ajerkoniakiem i jeszcze taka nadzianą lemon curdem… ahh rozmarzyłam się:)pozdrawiam

  132. Dobrze nadziana babeczka wcale nie musi być słodka niczym ulepek. Najlepsza i najszybsza kombinacja to natka koperku, wyciśnięty czosnek i kapary, gdy czasu jest nieco więcej, a ochota na zielone barwy w cieście pozostaje, można sięgnąć po brokuły bądź szpinak i dodać do nich fetę lub pleśniowy ser. Pychota!

  133. Długo się przybierałąm do odpowiedzi na to pytanie. Wiem,że nie wygram,ale mimo to podzielę się swoja opinią.Mam cudowne dzieci i dobrego męża ale niestety w życiu nie może być aż tak dobrze.Choroba ,która przyczepiła się do mnie odmieniła moje życie i sparwiła ,że stałam się lepszym człowiekiem i lepszą żoną i matką.Narodziła się też we mnie pasja do kulinarnych odkryć. Każdego dnia staram się ugotować ciepły posiłek i przy małych dzieciach piekę niemal co drugi dzien ,stos babeczek.Napełniam je różnego rodzaju nadzieniem:począwszy od świeżych owoców(jabłek,gruszek ,śliwek),często w lato piekę też z rabarbarem. Suszone owoce i bakalie stale też mam pod ręką. Gotuję też budyń,do którego dodaję krem czekoladowy ze słoika,masło orzechowe lub laskę wanilii.Twarożek niestety nie cieszy się powodzeniem w naszym domu,ale jeżeli zmielę go i dodam ugotowanego budyniu,wówczas mogę troszkę oszukać żarłoczków i zjedzą ze smakiem :) W tym roku pierwszy raz piekłam babeczki na słono,ale to już inna historia..

  134. Uwielbiam muffinki! Oczywiście dla mnie każdy muffinek jest wyjątkowy i zasługuje na wyjątkowe nadzienie. To bardzo ważne żeby nadzienie muffinka pasowało nie tylko do całej konstrukcji ale również do nastroju i pory roku.
    Dla muffinków waniliowych z ciasta biszkoptowego wybrałabym pyszny kremowy twarożek zmieszany z cukrem waniliowym, albo budyń waniliowy. Och jak uwielbiam pyszny, gęsty budyń wypełniający idealnie miękkie biszkoptowe ciasto muffinka. Tradycyjne muffinki czekoladowe doskonale komponują się z puszystym musem czekoladowym – to doskonała kompozycja dla prawdziwego czekoladożercy! Muffinki typowo śniadaniowe jak takie z płatków owsianych doskonale smakują do cherbaty czy też kawy z marmoladą truskawkową. A latem nie wyobrażam sobie muffinka nie nafaszerowanego owocami. Doskonale smakuje taki muffinek kiedy sporządzimy na przykład kremowy farsz z kawąłkami świeżych truskawek, nie zapieczony, ale wstrzyknięty w muffineczka tuż po upieczeniu.
    Muffinki czekoladowo-orzechowe, posypane małymi kawałkami ziemnych orzeszków a wśrodku MASŁO ORZECHOWE! To idealne połączenie nadające im wyjątkowy smak.
    Jeśli chcemy zrobić muffinki w stylu pinacolada czy nie najlepszym nadzieniem do nich będzie krem kokosowy połączony z odrobiną alkoholu?
    Z przyjemnością zjadłabym cynamonowego muffinka, gdyby nafaszerować go prażonymi jabłkami. Tak właśnie dla mnie wygląda idealne nadzienie do jesiennego muffinka.
    Wykwintne przyjęcie kończące się deserem z delikatnymi muffinkami nadziewanymi kremem cappucino zrobionym z delikatnego serka mascarpone, albo w gorący letni dzień slodki muffinek nadziewany delikatnym jak puch musem cytrynowym, który ożeźwia!
    Cięższe, muffinki z ballantinsem nadziewany mocnym słodkim kremem orzechowo-karmelowy.
    Nie zapominajmy o muffinkach na słono! Może serowe muffinki nadziewane bazyliowym pesto, czy muffinki z ciastem z oregano faszerowane wyśmienitymi suszonymi pomidorami i przyprawami.
    Muffin – ciastem z fetą wypełniony kremem z brokułów!
    Jest tyle możliwości!
    Tak naprawdę nie ma jednego, niezwykłego nadzienia. Ważne jest aby odpowiednio dobrać wnętrze i oprawkę, a do tego śliczne przybranie( wystarczy uroczy papilotek). To własnie sprawia, że muffinki są tak neizwykle pyszne, uniwersalne i kochane przez wszystkich!
    Ileż fantastycznych, niezwykłych i pysznych kombinacji można zrobić dobierając idealne nadzienie do odpowiedniego typu muffinków.

  135. Długo się przybierałąm do odpowiedzi na to pytanie. Wiem,że nie wygram,ale mimo to podzielę się swoja opinią.Mam cudowne dzieci i dobrego męża ale niestety w życiu nie może być aż tak dobrze.Choroba ,która przyczepiła się do mnie odmieniła moje życie i sparwiła ,że stałam się lepszym człowiekiem i lepszą żoną i matką.Narodziła się też we mnie pasja do kulinarnych odkryć. Każdego dnia staram się ugotować ciepły posiłek i przy małych dzieciach piekę niemal co drugi dzien ,stos babeczek.Napełniam je różnego rodzaju nadzieniem:począwszy od świeżych owoców(jabłek,gruszek ,śliwek),często w lato piekę też z rabarbarem. Suszone owoce i bakalie stale też mam pod ręką. Gotuję też budyń,do którego dodaję krem czekoladowy ze słoika,masło orzechowe lub laskę wanilii.Twarożek niestety nie cieszy się powodzeniem w naszym domu,ale jeżeli zmielę go i dodam ugotowanego budyniu,wówczas mogę troszkę oszukać żarłoczków i zjedzą ze smakiem :) W tym roku pierwszy raz piekłam babeczki na słono,ale to już inna historia..

  136. Uwielbiam muffinki! Oczywiście dla mnie każdy muffinek jest wyjątkowy i zasługuje na wyjątkowe nadzienie. To bardzo ważne żeby nadzienie muffinka pasowało nie tylko do całej konstrukcji ale również do nastroju i pory roku.
    Dla muffinków waniliowych z ciasta biszkoptowego wybrałabym pyszny kremowy twarożek zmieszany z cukrem waniliowym, albo budyń waniliowy. Och jak uwielbiam pyszny, gęsty budyń wypełniający idealnie miękkie biszkoptowe ciasto muffinka. Tradycyjne muffinki czekoladowe doskonale komponują się z puszystym musem czekoladowym – to doskonała kompozycja dla prawdziwego czekoladożercy! Muffinki typowo śniadaniowe jak takie z płatków owsianych doskonale smakują do cherbaty czy też kawy z marmoladą truskawkową. A latem nie wyobrażam sobie muffinka nie nafaszerowanego owocami. Doskonale smakuje taki muffinek kiedy sporządzimy na przykład kremowy farsz z kawąłkami świeżych truskawek, nie zapieczony, ale wstrzyknięty w muffineczka tuż po upieczeniu.
    Muffinki czekoladowo-orzechowe, posypane małymi kawałkami ziemnych orzeszków a wśrodku MASŁO ORZECHOWE! To idealne połączenie nadające im wyjątkowy smak.
    Jeśli chcemy zrobić muffinki w stylu pinacolada czy nie najlepszym nadzieniem do nich będzie krem kokosowy połączony z odrobiną alkoholu?
    Z przyjemnością zjadłabym cynamonowego muffinka, gdyby nafaszerować go prażonymi jabłkami. Tak właśnie dla mnie wygląda idealne nadzienie do jesiennego muffinka.
    Wykwintne przyjęcie kończące się deserem z delikatnymi muffinkami nadziewanymi kremem cappucino zrobionym z delikatnego serka mascarpone, albo w gorący letni dzień slodki muffinek nadziewany delikatnym jak puch musem cytrynowym, który ożeźwia!
    Cięższe, muffinki z ballantinsem nadziewany mocnym słodkim kremem orzechowo-karmelowy.
    Nie zapominajmy o muffinkach na słono! Może serowe muffinki nadziewane bazyliowym pesto, czy muffinki z ciastem z oregano faszerowane wyśmienitymi suszonymi pomidorami i przyprawami.
    Muffin – ciastem z fetą wypełniony kremem z brokułów!
    Jest tyle możliwości!
    Tak naprawdę nie ma jednego, niezwykłego nadzienia. Ważne jest aby odpowiednio dobrać wnętrze i oprawkę, a do tego śliczne przybranie( wystarczy uroczy papilotek). To własnie sprawia, że muffinki są tak neizwykle pyszne, uniwersalne i kochane przez wszystkich!
    Ileż fantastycznych, niezwykłych i pysznych kombinacji można zrobić dobierając idealne nadzienie do odpowiedniego typu muffinków.

  137. Ja babeczki nadziałabym piankami marshmallows :)

  138. Ja babeczki nadziałabym piankami marshmallows :)

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*