Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Zatęskniłam za wiosną. Przy tak wielkiej ilości śniegu, wiatru i mrozu to chyba nie dziwi nikogo. Ale jak słoneczko poświeci i nie ma chlapy to jest pięknie, wiec tak do końca to nie narzekam na zimę.

Jajka faszerowane

Składniki:
– 6 jajek
– 30 g szynki w plastrach
– 2 łyżki majonezu
– 1 łyżka musztardy
– szczypiorek
– rzodkiewki
– sałata

Przygotowanie:
Jajka ugotować, przestudzić i obrać ze skorupek. Przekroić w z dłuż na dwie połowy. Wydrążyć żółtka. Szynkę pokroić w drobną kosteczkę, szczypiorek (ilość według uznania) umyć i drobno pokroić. Razem dodać do żółtek i wymieszać z majonezem i musztardą. Przyprawić do smaku.
Powstały farsz nakładać małą łyżeczką w puste miejsca po żółtkach formując “wysepkę”. Układać na liściach sałaty, przyozdobić rzodkiewką.
Podawać ze świeżym pieczywem.

 

10 komentarzy

  1. Sliczne zdjecie :) Musi byc pyszne :) Mam teraz ochote na tak przygotowane jajka :)

  2. Też bardzo lubie faszerowane jajka. Robię podobne. Piękne zdjęcie, pięknie ubrane jajka:)

  3. tak, były pyszne, trochę zabawy, ładny widok – “3 sekundy” i tyle ich widziano ;)

  4. Sliczne zdjecie :) Musi byc pyszne :) Mam teraz ochote na tak przygotowane jajka :)

  5. Też bardzo lubie faszerowane jajka. Robię podobne. Piękne zdjęcie, pięknie ubrane jajka:)

  6. tak, były pyszne, trochę zabawy, ładny widok – “3 sekundy” i tyle ich widziano ;)

  7. Mam słabość do jajek faszerowanych takie dwa razy do buzi :) Pycha też muszę zrobić

  8. Mam słabość do jajek faszerowanych takie dwa razy do buzi :) Pycha też muszę zrobić

  9. Szuper zaraz to zrobie

  10. Szuper zaraz to zrobie

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*