Budyniowe ciasteczka

Gdzieś, kiedyś, widziałam podobny przepis na ciasteczka. Muszę poszperać w starych zapiskach i go odnaleźć. Ale puki co, przedstawiam pyszne ciasteczka z budyniem czekoladowym. W trakcie pieczenia (oczywiście długo po też) unosił się taki przepyszny czekoladowy zapach. Poezja.

Ciasteczka budyniowe

Składniki:
– 240 g mąki krupczatki
– 140 g masła
– 100 g cukru
– 5 łyżki mleka
– 1 jajko + 1 żółtko
– 1 opakowanie budyniu czekoladowego (użyłam dr. oetker)

Przygotowanie:
Przygotować wszystkie składniki. Wszystkie składniki wrzucić do miski (masło powinno być miękkie). Zagnieść jednolite ciasto. Na blacie posypanym lekko mąką rozwałkować ciasto i wykrawać ciasteczka.
Piec w rozgrzanym do 180°C przez 10 minut.

Oczywiście jak wszystkie ciasteczka smakują najlepiej jeszcze lekko ciepłe.

Z innych ciasteczek, które mają coś w sobie to Ciasteczka orzechowe i szybkie ciasteczka maślane. Smacznego!

6 komentarzy

  1. Uwielbiam budyniowe, chociaż zawsze robię z waniliowym albo śmietankowym. Ale koleżanka rekomendowała mi już wersje czekoladowa. :]

  2. waniliowe pewnie delikatne są, spróbuję – ciekawe co by wyszło z malinowego? hmm

  3. Uwielbiam budyniowe, chociaż zawsze robię z waniliowym albo śmietankowym. Ale koleżanka rekomendowała mi już wersje czekoladowa. :]

  4. waniliowe pewnie delikatne są, spróbuję – ciekawe co by wyszło z malinowego? hmm

  5. Pozwolilysmy sobie skorzystac z przepisu. Przepysne są te ciasteczka!!!

  6. Pozwolilysmy sobie skorzystac z przepisu. Przepysne są te ciasteczka!!!

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*