Składniki:
– 2 torebki ryżu
– podwójna pierś z kurczaka
– 3 marchewki
– zielona pietruszka
– sól
– pieprz
Przygotowanie:
Piersi kurczaka opłukać, oczyścić. Marchew umyć, obrać i ugotować razem z kurczakiem dodając sól i pieprz. Ryż ugotować.
Do ugotowanego ryżu dodać pokrojonego w kostkę kurczaka, startą marchew i pokrojoną pietruszkę. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku.
Już wiem co zrobię dzisiaj na obiad:)Cos napewno bardzo pysznego:)
Ojej, jak ja dawno takiej potrawki nie jadłam :) Ciesze się, że mi o niej przypomniałaś :) Zrobię w najbliższym czasie, bo jest pyszna :) Pozdrawiam :)
Bardzo fajne danko. Chętnie spróbuję :-)
Już wiem co zrobię dzisiaj na obiad:)Cos napewno bardzo pysznego:)
Ojej, jak ja dawno takiej potrawki nie jadłam :) Ciesze się, że mi o niej przypomniałaś :) Zrobię w najbliższym czasie, bo jest pyszna :) Pozdrawiam :)
Bardzo fajne danko. Chętnie spróbuję :-)
super danie, jest to jedno z ulubionych mojej 2 letniej córeczki
super danie, jest to jedno z ulubionych mojej 2 letniej córeczki