Risotto marchewkowe

Składniki:
– 2 torebki ryżu
– podwójna pierś z kurczaka
– 3 marchewki
– zielona pietruszka
– sól
– pieprz

Przygotowanie:
Piersi kurczaka opłukać, oczyścić. Marchew umyć, obrać i ugotować razem z kurczakiem dodając sól i pieprz. Ryż ugotować.
Do ugotowanego ryżu dodać pokrojonego w kostkę kurczaka, startą marchew i pokrojoną pietruszkę. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku.

risotto-z-marchewka

8 komentarzy

  1. Już wiem co zrobię dzisiaj na obiad:)Cos napewno bardzo pysznego:)

  2. Ojej, jak ja dawno takiej potrawki nie jadłam :) Ciesze się, że mi o niej przypomniałaś :) Zrobię w najbliższym czasie, bo jest pyszna :) Pozdrawiam :)

  3. Bardzo fajne danko. Chętnie spróbuję :-)

  4. Już wiem co zrobię dzisiaj na obiad:)Cos napewno bardzo pysznego:)

  5. Ojej, jak ja dawno takiej potrawki nie jadłam :) Ciesze się, że mi o niej przypomniałaś :) Zrobię w najbliższym czasie, bo jest pyszna :) Pozdrawiam :)

  6. Bardzo fajne danko. Chętnie spróbuję :-)

  7. super danie, jest to jedno z ulubionych mojej 2 letniej córeczki

  8. super danie, jest to jedno z ulubionych mojej 2 letniej córeczki

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*