Pieczony dorsz z posypką

Składniki:
– około 300 g dorsza (3 filety)
– 1 szklanka bułki tartej
– zielona pietruszka
– sól
– pieprz
– olej

Przygotowanie:
Rybę opłukać, osuszyć, posolić z obu stron. Naczynie żaroodporne natłuścić i ułożyć w nim rybę.
Bułkę tartą wymieszać z pieprzem (ilość według uznania) i pokrojoną zieloną pietruszką. Dodajemy olej. Posypka powinna lekko się skleić.
Rybę piec w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez około 25 minut, aż posypka się zarumieni.

pieczony-dorsz

6 komentarzy

  1. Nie przepadam za rybami ale jeśli juz od czasu do czasu zdecyduję się na jakąs to jest to właśnie dorsz. Twój wygląda tak apetycznie, że napewno bym się skusiła:)

  2. rybkę zawsze z chęcią zjem :)

  3. Ależ to wygląda apetycznie! Robię podobnie z tym, że do bułki tartej dodaję troszkę roztopionego masła i cebulki.

  4. brzmi apetycznie ale że ja karmiąca to cebulka poszła na jakiś czas na bok :)

  5. Ależ to wygląda apetycznie! Robię podobnie z tym, że do bułki tartej dodaję troszkę roztopionego masła i cebulki.

  6. brzmi apetycznie ale że ja karmiąca to cebulka poszła na jakiś czas na bok :)

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*