Składniki:
– 250 g mąki
– 150 g cukru
– 125 g masła
– 100 g wiórków kokosowych
– 2 jajka
– 1/2 szklanki mleka
– 2 torebki cukru waniliowego po 8 g
– 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
– kilka kostek gorzkiej czekolady lub wiórki czekoladowe
Przygotowanie:
Cukier waniliowy wymieszać z cukrem, dodać masło i ucierać wbijając po jednym jajku. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodawać stopniowo mleko. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i wymieszać.
Foremki napełnić ciastem do 2/3 wysokości.
Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Pod koniec pieczenia muffiny posypać startą czekoladą (wiórkami kokosowymi).
Wow, muffiny wyglądają bardzo smakowicie, nigdy w życiu jeszcze nie robiłam muffinek, ale mam nadzieję, że pierwszymi jakie zrobię będą właśnie te (uwielbiam kokos!). Pozdrawiam
były pyszne, a upieczone bez foremki :) moim sposobem było złożenie podwójnie papilotów i gęsto poustawiałam na blaszce żeby się nie rozpłynęły za bardzo :)
Wow, muffiny wyglądają bardzo smakowicie, nigdy w życiu jeszcze nie robiłam muffinek, ale mam nadzieję, że pierwszymi jakie zrobię będą właśnie te (uwielbiam kokos!). Pozdrawiam
były pyszne, a upieczone bez foremki :) moim sposobem było złożenie podwójnie papilotów i gęsto poustawiałam na blaszce żeby się nie rozpłynęły za bardzo :)