Zupa pomidorowa z Multicookera

Zupa pomidorowa z Multicookera

Dziś na obiad będzie zupa pomidorowa z Multicookera. Smaczna, pachnąca – idealnie kremowa. Tak, to urządzenie sprawdza się idealnie. Po wrzuceniu wszystkich warzyw oraz przypraw do misy, nastawiam odpowiedni program i już po kilkunastu minutach obiad mam gotowy :) Polecam i smacznego!

Zupa pomidorowa z multicookera

Zupa pomidorowa z Multicookera

Składniki:

  • 500 g pomidorów
  • 80 g cebuli
  • 80 g papryki
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 10 g imbiru (korzeń)
  • 600 ml woda
  • do smaku: sól, czerwona papryka chilli, pieprz

Ekspresowa zupa pomidorowa

Przygotowanie:

Imbir i cebulę obierz i pokrój w kostkę, pomidory umyj i pokrój w cząstki, paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i również pokrój. Następnie wszystko przełóż do misy multicookera, dodaj oliwę, koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz, zalej wodą i dokładnie wymieszaj. Zamknij pokrywę urządzenia. Za pomocą przycisku „Wybór programu” ustaw program „Zupa / Soup”. Czas gotowania ustaw na 50 minut. Wciśnij przycisk „Start” i gotuj do czasu zakończenia pracy programu. Gotową zupę zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Przypraw do smaku czerwona papryka chilli. Podawaj z kleksem kwaśnej śmietany.

Przygotowanie zupy

Taką pyszną zupę pomidorową możesz także ugotować w tradycyjny sposób. W początkowej fazie przygotowań nic się nie zmienia. Wszystkie pokrojone warzywa przełóż wraz przyprawami i oliwą do garnka, zalej wodą . Gotuj, do miękkości warzyw. dodaj przecier pomidorowy, całość zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku, udekoruj śmietaną.

Zupa krem pomidorowa