Od czasu do czasu można pozwolić sobie na taki obiad. Polecam również inną ulubiona wędlinę, którą można pokroi i podsmażyć z odrobinką cebulki.
Składniki:
– 1 jajko
– 200 ml mleka
– 50 ml wody
– 100 g mąki krupczatki
– 3 łyżki oleju
– szczypta soli
oraz
– żółty ser w plasterkach
– 3 parówki
Przygotowanie:
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe (oprócz sera i serdelków ;) ). Na patelni wlać odrobinę oleju (tylko przed pierwszym naleśnikiem) i smażyć kolejno placki.
Na każdy naleśnik układać po plasterku sera i przekrojoną w połowie parówką. Zwinąć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 15 minut, ustawionym na grill. Naleśniki powinny się lekko zarumienić.
Naleśniki zamiast w piekarniku można obtoczyć w jajku i bułce tartej i podsmażyć na patelni.
Z podanych składników wychodzi 6 sporych naleśników.
Mogę śmiało polecić również inne sposoby na naleśniki z dodatkami, np. Naleśniki z tuńczykiem czy pyszne Naleśniki z mięsem i warzywami.
mniami mniami :)
Robiłam kiedyś takie zawijańce. Ja w środek wkładałam jeszcze kawałek czerwonej papryki albo ogórka kiszonego:)
O ja cieee!!!!
:DDD
i jeszcze te przyróminione naleśniczki:D
przyrumienione*
Chochlik jakiś:P
Tak, zdecydowanie kolorek jakiś można dodać dla kontrastu :)
mniami mniami :)
Robiłam kiedyś takie zawijańce. Ja w środek wkładałam jeszcze kawałek czerwonej papryki albo ogórka kiszonego:)
O ja cieee!!!!
:DDD
i jeszcze te przyróminione naleśniczki:D
przyrumienione*
Chochlik jakiś:P
Tak, zdecydowanie kolorek jakiś można dodać dla kontrastu :)
mniam, uwielbiam takie kolacyjki :)))
mniam, uwielbiam takie kolacyjki :)))