Buraczki na ciepło

Można powiedzieć ile domów tyle sposobów na przyrządzenie buraczków na ciepło. Podaję jedną z propozycji. W przyszłości inne opcje – równie pyszne :)

Buraczki na ciepło

Składniki:
– 4 buraki
– 3 łyżki oleju
– 1/2 szklanki wody
– sól
– pieprz

Przygotowanie:
Buraki obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach (najlepiej maszynką bo buraki są twarde). W garnku rozgrzać olej, wrzucić buraki, dolać wody. Po zagotowaniu wody, zmniejszyć temperaturę palnika, buraczki dusić pod przykryciem. Buraczki od czasu do czasu zamieszać, uważając aby się nie przypaliły. W razie potrzeby dolać odrobinę wody.
Po uzyskaniu odpowiedniej miękkości buraczków, doprawić do smaku solą i pieprzem.

1218X_2009_2

7 komentarzy

  1. Dziękuję za przyłączenie się do akcji.Rzeczywiście istnieje wiele sposobów na przyrządzanie buraczków,które jednak przygotowuję tak jak u Ciebie :)

  2. Dziękuję za przyłączenie się do akcji.Rzeczywiście istnieje wiele sposobów na przyrządzanie buraczków,które jednak przygotowuję tak jak u Ciebie :)

  3. Buraczki lubię bardzo! Robię podobne, pycha :)

  4. wszystko co z buraków jest pyszne :)

  5. najsmaczniejsze.pl

    wszystko co z buraków jest pyszne :)

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*