Korzystam z tych pysznych owoców puki są dostępne, choć cena zbytnio mi nie pasuje. Ale co zrobić, są tak pyszne że od czasu do czasu mozna sobie pozwolić na odrobinę przyjemności.
Danie które przygotowałam jest niezwykle szybkie ale również efektowne. Ma lekko słodkawy smak z nutą ziołową.
Podałam je od razu po usmażeniu, ale piersi kurczaka można przygotować wcześniej a zapiec w piekarniku razem z dodatkami tuż przed przyjściem gości.
Składniki:
– 2 podwójne piersi kurczaka
– 4 plastry szynki
– 4 plastry sera
– czereśnie
– zioła (szczypta: tymianku, rozmarynu, bazylii, majeranku, czosnku granulowanego)
Przygotowanie:
Piersi kurczaka opłukać, oczyścić i przyprawić ziołami. Obsmażyć na patelni z obu stron, następnie położyć zwinięty plaster szynki, na nim wydrylowane czereśnie. Chwilę dusić pod przykryciem.
Położyć plasterki sera i jeszcze chwilę dusić (aż ser się rozpuści).
Podawać od razu po przygotowaniu z dodatkiem ryżu i zielonej sałaty.
Z czereśniami jeszcze nie jadłam a pięknie to wygląda:)
Z czereśniami jeszcze nie jadłam a pięknie to wygląda:)
mmmniammm aż ślinka leci;) na sam widok
mmmniammm aż ślinka leci;) na sam widok
Wiosenko – zapraszam do degustacji, pierś wyszła przepysznie delikatna i co najważniejsze nie jest sucha :)
Iza – dziękuję za miłe słowa :)
Wiosenko – zapraszam do degustacji, pierś wyszła przepysznie delikatna i co najważniejsze nie jest sucha :)
Iza – dziękuję za miłe słowa :)