Szybkie w wykonaniu, smaczne, kolorowe bo z warzywami więc w sam raz i dla dzieci. Dodatkowo do środka można włożyć np. plasterek szynki albo zamiast marchewki dać paseczek papryki. Lubię takie roladki, bo za każdym razem można sobie inaczej poeksperymentować. Najlepiej podawać pieczonymi ziemniakami, kaszą (taką jak obecnie mamy) albo z ryżem.
Składniki:
– 2 podwójne piersi z kurczaka
– 1 marchewka
– 2 ogórki w occie
– 4 plasterki sera
– sól, pieprz cayenne
[:Listonic]
Przygotowanie:
Piersi kurczaka opłukać, oczyścić i rozbić na cienkie kotlety. Marchewkę obrać i ugotować. Ogórki i marchewkę pokroić w słupki. Kotlety oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kotlecie ułożyć plasterek sera, następnie po dwa słupki marchewki i ogórka.
Zwinąć w ciasne roladki i spiąć wykałaczką. Rozgrzać patelnię, roladki obsmażać z każdej strony.
Najlepiej smażyć na średnim ogniu aby za mocno się nie spiekły a w środku były usmażone.
Roladki drobiowe biorą udział w akcji ?Gotujemy po polsku!?, której patronem jest serwis zPierwszegoTłoczenia.pl.
Pysznie wyglądają:)
Jakie u Ciebie ładne, smakowite roladki! Podobają mi się:)
Pozdrowienia:)
Pysznie wyglądają:)
Jakie u Ciebie ładne, smakowite roladki! Podobają mi się:)
Pozdrowienia:)
ale pysznie wyglądają !
ale pysznie wyglądają !