Moja domowa mieszanka studencka, a w niej ulubione orzechy i owoce, najzdrowsza przekąska, którą polecam mieć zawsze pod ręką. To, co do niej dodaję, tak naprawdę zależy od zawartości szafek :) Standardowo, mieszanka składa się z rodzynek, orzechów nerkowca, laskowych i włoskich. Polecam również migdały, suszone banany czy nasiona. Smacznego!
Domowa mieszanka studencka
Składniki:
- 100 g orzechów nerkowca
- 100 g orzechów włoskich
- 50 g orzechów laskowych
- 100 g żurawiny
- 100 g rodzynek sułtańskich
- 50 g suszonego, kandyzowanego ananasa
- 50 g suszonego, kandyzowanego kokos
Przygotowanie:
Wszystkie składniki (owoce i orzechy) przesyp do dużego pojemnika. Dokładnie wymieszaj i przełóż do szczelnego pojemnika. Tak przygotowaną mieszankę możesz podzielić na kilka porcji i sięgać po nią, jak tylko najdzie Was ochota na małe co nie co :)
Polecam na opakowaniu zaznaczyć datę przydatności – będzie to data z opakowań użytych bakalii.