Nowy tydzień zaczynam z przepisem na kefir brzoskwiniowy z melisą. Zdrowy i smaczy – idealny. Wystarczy kilka sekund miksowania, i można delektować się jego smakiem. A co jeśli nie macie pod ręką brzoskwiń? To nic, nie szkodzi, ten napój ma taką zaletę, że za każdym razem można dodać inne owoce, a kefir będzie zawsze pyszny. Smacznego!
Kefir brzoskwiniowy z melisą
Składniki:
- 1 cała brzoskwinia (albo 2 połówki brzoskwiń z puszki)
- 150 ml schłodzonego kefiru
- garść melisy
- do smaku cukier (miód)
Przygotowanie:
Brzoskwinie umyj, wypestkuj, pokrój na kawałki i przełóż do blendera. Dodaj umytą melisę. Całość zalej kefirem i zmiksuj na gładką, jednolitą masę. Jeśli jest to konieczne, kefir brzoskwiniowy dopraw do smaku cukrem albo miodem.
;) muszę koniecznie zrobić
;) muszę koniecznie zrobić