Dziś polecam idealne kotlety z grzybów, a że weekend sprzyja spacerom po lesie, to zachęcam wytężyć wzrok za grzybami, a po powrocie do domu będziecie mogli przygotować te smaczne kotleciki. Polecam i smacznego!
Kotlety z grzybów
Składniki:
- 0,5 kg mieszanych grzybów (oczyszczonych i obgotowanych przez 10 minut)
- 1 cebula
- 2 jajka
- 0,5 szklanki bułki tartej
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę i podsmaż na patelni. Obgotowane i odsączone grzyby zmiel. Podsmażoną cebulę dodaj do zmielonych grzybów.
Następnie dodaj jajka, bułkę tartą oraz przypraw solą i pieprzem. Masę dokładnie wymieszaj, uformuj kotlety i obtaczaj je w bułce tartej.
Kotleciki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Uwielbiam kotleciki grzybowe, pyycha!
Pyszny pomysł na kotleciki!
Uwielbiam kotleciki grzybowe, pyycha!
Świetnie wyglądają, muszą być pyszne!
Pyszny pomysł na kotleciki!
Świetnie wyglądają, muszą być pyszne!
Jaka szkoda, że u mnie nikt na grzyby nie chodzi :(
Jaka szkoda, że u mnie nikt na grzyby nie chodzi :(
Waga grzybów jest podana przed obgotowaniem czy po?
Przed obgotowaniem.
Pyszne sa takie kotleciki.Ja robie tylko z opieniek wczesniej obgotowanych i zmielonych w maszynce do miesa i nie podsmazam cebuli dodaje surowa drobno pokrojona.Proporcje dowolne aby dalo sie ulepic kotlety .Nadmiar zmielonych opieniek zamrazam i mam na kotleciki w zimie.