Mam przepis na wiosenne, zdrowe śniadanie albo kolację. Pewnie wszyscy je znają i kiedyś jedli taki twarożek – ja jadłam i o nim zapomniałam. Czas najwyższy to nadrobić. Tej wiosny mam zamiar przygotowywać taki twarożek jak najczęściej.
Przygotowanie takiego śniadania, nie trwa dłużej od przygotowania zwykłej kanapki z wędliną i zaparzenia kawy, a wygląda bardziej atrakcyjnie. Smacznego!
Składniki (dla 2-3 osób):
– 250 g twarogu tłustego (albo półtłustego)
– ? pęczka szczypiorku
– pęczek rzodkiewek (około 10 sztuk)
– 5-7 łyżek śmietany 18%
– sól
– świeżo mielony czarny pieprz
– kiełki rzodkiewki
Przygotowanie:
Twaróg rozgnieć widelcem dodaj śmietanę (możesz zmniejszyć ilość śmietany) i delikatnie wymieszaj. Następnie dodaj umyte i starte na grubych oczkach rzodkiewkę oraz umyty i pokrojony szczypiorek. Twarożek dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem – wymieszaj.
Przed podaniem, twarożek posyp świeżymi kiełkami rzodkiewek.
Wygląda pięknie i smacznie bardzo mi się podoba.
Karolina, okazuje się, że takie najprostsze dania są najlepsze :)
Uwielbiam taki twarożek, pod koniec ciązy jadłam go na śniadanie, obiad i kolację:) …. a dodanie kiełków jest s wietnym pomysłem, twarożek zyskuje i witaminowo wizualnie:)
Wygląda pięknie i smacznie bardzo mi się podoba.
Karolina, okazuje się, że takie najprostsze dania są najlepsze :)
Uwielbiam taki twarożek, pod koniec ciązy jadłam go na śniadanie, obiad i kolację:) …. a dodanie kiełków jest s wietnym pomysłem, twarożek zyskuje i witaminowo wizualnie:)
Za ciekawe przepisy ;)
Nominuję Twój blog do liebster blog.
Zapraszam do siebie.
Pozdrawiam Kasia
Uwielbiam :) Przypomina mi wakacyjne kolacje :)
Ach ,jak ładnie i wiosennie. Pyszne śniadanie :)
Za ciekawe przepisy ;)
Nominuję Twój blog do liebster blog.
Zapraszam do siebie.
Pozdrawiam Kasia
Uwielbiam :) Przypomina mi wakacyjne kolacje :)
Ach ,jak ładnie i wiosennie. Pyszne śniadanie :)