Kruche, serowe paluszki francuskie z szynką zapisuję do zakładki przepisy na karnawał, bo to świetna przekąska na spotkanie w gronie przyjaciół, a także na imprezy dziecięce. Polecam je, bo są pyszne i łatwe w przygotowaniu. Robi się je bardzo szybko. Smacznego!
Paluszki francuskie z szynką
Składniki:
- 1 płat ciasta francuskiego
- szynka szwarcwaldzka
- 50 g żółtego sera
- słodka czerwona papryka
Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwiń, ułóż na niej plastry szynki, a następnie zetrzyj na drobnych oczkach żółty ser. Przypraw słodką czerwoną papryką.
Ciasto pokrój na 1,5 cm plasterki i zwić tak, aby powstała spiralka. Przełóż delikatnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posyp pozostałym startym serem oraz czerwoną papryką.
Paluszki piecz w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez około 17 minut. Po tym czasie paluszki wyjmij z piekarnika i przestudź na kratce.
Jakież to proste i jak pysznie wygląda:-)
pyszne zawijaski do chrupania :)
świetny pomysł na przekąske ;)
Jakież to proste i jak pysznie wygląda:-)
Pyszne muszą być:) Wyglądają fantastycznie:)
pyszne zawijaski do chrupania :)
Idealne na przekąskę :)
świetny pomysł na przekąske ;)
Pyszne muszą być:) Wyglądają fantastycznie:)
Idealne na przekąskę :)
Ten pomysł jest po prostu doskonały, uwielbiam takie szybkie i proste dania, które zarazem robią wrażenie! Wyglądają na przepyszne, wypróbuję na pewno:)
Ten pomysł jest po prostu doskonały, uwielbiam takie szybkie i proste dania, które zarazem robią wrażenie! Wyglądają na przepyszne, wypróbuję na pewno:)
szybkie i pyszne:)
szybkie i pyszne:)
pychota dzis robilismy zamist szynki dalismy boczek surowy wędzony i czosnek granulowany zamiast papryki i pychota
Pysznie wygląda i tak pewnie smakuje.??
Pyszne i proste