I jest już gotowa szybka przekąska z tortilli. Przepis jest bardzo prosty, wystarczy dodać kilka składników, które mamy pod ręką, zwinąć w rulon, pokroić i spiąć wykałaczką. W ten sposób można przygotować wiele wersji smakowych, według tej samej zasady. Polecam i smacznego.
Składniki:
– tortille pszenne (albo gotowa)
– serek śmietankowy z ziołami
– polędwica sopocka (albo inna chuda szynka)
– kapusta pekińska (albo sałata)
Przygotowanie:
Tortillę posmaruj serkiem ziołowym, następnie połóż na nich umyte i osuszone listki kapusty pekińskie i plastry polędwicy.
Wszystko zwiń ciasno i pokrój pod ukosem na równe krążki. Zepnij wykałaczką.
Tortillę podawaj z sosem czosnkowym.
w sam raz na zbliżającego się sylwestra!
Na sylwestra idealna ;)
w sam raz na zbliżającego się sylwestra!
Na sylwestra idealna ;)
Super. Z sosem czosnkowym rewelacja. Będę często powtarzać i eksperymentować z innymi smakami. Polecam i pozdrawiam
Super. Z sosem czosnkowym rewelacja. Będę często powtarzać i eksperymentować z innymi smakami. Polecam i pozdrawiam
A czy można je podać na drugi dzień? Goście wpadają do mnie zaraz po pracy, wolałabym mieć je już gotowe. Pytanie, czy będą zjadliwe na drugi dzień?