Konkurs Kamis

Konkurs – Kulinarne Inspiracje Kamis

Jeśli marzysz o wyjątkowych aromatach w codziennych daniach, albo pragniesz przygotować coś wyjątkowego, ale nie wiesz jak dobrze dobrać nowe, nieznane Ci składniki – to ten konkurs jest dla Ciebie :)

Konkurs Kamis

Pytanie konkursowe brzmi: Do jakiego dania sylwestrowego (karnawałowego) dodasz blister Kamis?

Ze wszystkich nadesłanych komentarzy wybiorę siedem według mnie najsmaczniejszych propozycji. Ich autorzy dostaną zestawy przypraw firmy Kamis.
Odpowiedzi proszę wpisywać pod tym postem (jedna osoba może wysłać kilka odpowiedzi, jednak jednej osobie może przypaść tylko jedna nagroda).
Na wasze zgłoszenia czekam do 01 stycznia 2013 roku do godziny 23:59.
Przed wysłaniem zgłoszenia konkursowego, nie zapomnij zapoznać się z regulaminem (Regulamin konkursu).

Miło mi będzie, jeżeli polubicie mój fanpage i udostępnicie tą informację znajomym – jednak nie jest to warunek udziału w konkursie :)

ROZWIĄZANIE KONKURSU

Dziękuję wszystkim osobom, które wzięły udział w konkursie. Osoby, które wygrały, w najbliższym czasie otrzymają e-mail od organizatora z informacją o wygranej.

Postanowiłam, że nagrody powędrują do:
– Ewa.Gąsior
– Olcia
– AlaAnd
– Janka
– Karolinawkuchni
– Madzia
– Łukasz Sawa

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za udział w zabawie i zapraszam do odwiedzania i polubienia mojego fanpage’a, na którym zawsze informuję Was o zbliżających się konkursach.

36 komentarzy

  1. Moim popisowym, sylwestrowym daniem jest piersi kurczaka zawijane w plastry boczku. Uprzednio naciętą pierś nadziewam na dwa sposoby, do jednej wkładam podsmażone chorizo, 2-3 suszone pomidory, oraz plaster sera pleśniowego, zawijam w boczek i podsmażam na oliwie, drugą partię nadziewam namoczonymi, suszonymi śliwkami oraz plastrami sera pleśniowego, ponownie zawijając w boczek i podsmażając. Wyglądają świetnie na listkach sałaty z dodatkiem chutneya np. z mango lub pomidorów, sosu jogurtowego, ziołowego z jogurtem. Taka piękna paka przypraw byłaby do mojej potrawy idealna.

  2. Blister Kamis dodam do “Kurczaka z tymiankiem, szałwią i cytryną”.

    Pozdrawiam :)

  3. Zapewne blister Kamis wykorzystam do przygotowania pysznych szaszłyków z kurczakiem i ananasem. Planuję też przygotowanie szaszłyków rybnych, dzięki tym przyprawom, które nie często można spotkać osobno, moje potrawy zyskałyby niezapomniany smak, a ten Sylwester zapadłby w pamięci moim gościom.
    Przygotowuję także roladki z łososia z serkiem śmietankowym i szczypiorkiem – przyprawy Kamis byłby idealnym dodatkiem i zdecydowanie wzbogaciłyby ich smak.
    Pozdrawiam Wiktoria :)

  4. Blister kamis – Kulinarne inspiracje – (miź papryka słodka, szałwia, czosnek, rozmaryn, tymianek) dodam do pieczonego kurczaka w sosie paprykowo, czosnkowo śmietanowym, do tego ziemniaczki również zapiekane z ziołami- rozmarynek, tymiankiem i szałwią. Udka z kurczaka posypuje czosnkiem, papryką i solą. Zapiekam. Ziemniaki kroje w łódeczki, gotuje ok 10 min, posypuje ziołami: tymianek, rozmaryn i szałwia i zapiekam na blasze w piekarniku aż będą złociste. Do tego przygotowuje dip czosnkowo śmietankowy. PALCE LIZAĆ!!! :)

  5. Przyprawy Blister Kamis “Kulinarne Inspiracje Pikantna wołowina w winie” idealnie pasują do mojego popisowego dania Chilli Con Carne. Już rok temu zaserwowałam je moim znajomym. W tym roku ponownie robię małą imprezę i również zrobię to danie.
    Wołowinę, która jest głównym bohaterem, przyprawie tymiankiem i słodką papryką. Zaś do całości dodam czosnek, płatki chili oraz imbir, aby uzyskać ostry ale orzeźwiający smak!
    Te przyprawy idealnie pasują, tak jak i lampka czerwonego wytrawnego wina, która jest równie obowiązkowa.

  6. Przyprawy z Blistra Kamis dodam do filecików z kurczaka oraz Dipów jogurtowo-ogórkowego -Tzatziki i paprykowo- ziołowego :)

  7. Nasza propozycja na danie sylwestrowe to pyszna przekąska w sam raz do tequili :) Taki blisterek “Pikantna wołowina w winie” można w sam raz wykorzystać do meksykańskiego tacos z mieloną wołowiną :) Pyszne duszone na patelni w przyprawach mięso i później zapiekane w taco shells (małe kukurydziane tortille) w piekarniku oraz posypane tartym serem cheddar. Takie pikantne i aromatyczne danie idealnie pasuję do sylwestrowego menu.

  8. Byłyby to śledzie solone (oczywiście uprzednio wymoczone) w dużej ilości cebuli i przypraw z Kamis.

  9. No ba!Dodam aromatyczne przyprawy do sylwestrowego bigosu ktorego w ta wyjatkowa noc nie moze zabraknac a przyprawy takie jak rozmaryn czy papryka slodka sprawia ze te danie bedzie Królem Balu!
    Udanego i smacznego sylwestra Kochani!:)

  10. mam 4 propozycje,wszystkie mega smaczne

    1.na przekąske do drinków -drobiowe warkocze z piersi kurczaka,marynowane w przyprawie Kamis”rozmarynowym kurczaku z warzywami”pieczone w piekarniku

    2.na ciepła przekąskę przed samą północą-z przyprawą Kamis”kurczak ze śliwką owijany boczkiem” proponuję- filet z piersi indyka faszerowany WĘDZONYMI śliwkami,rodzynkami i fetą(w formie dużej rolady krojonej przed podaniem w plastry),polany sosem chrzanowym

    3.tuż po pólnocy-ciepły kociołek wołowy z pieczarkami i papryką z przyprawami Kamis”pikantna wołowina w winie”podany z podpieczoną bagietką czosnkową,suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami

    ps.polubiłam:)

    pozdrawiam Olcia
    oluska86@interia.pl

  11. bawimy się na dworze więc zmarznięci potrzebujemy zupy cebulowej mocno rozgrzewającej z dużymi tostami z serem przyprawy rozmaryn czosnek wzbogacą jej smak dodajemy również trochę koniaku na sam koniec gotowania ;)

  12. U nas w tym roku będą królowały przekąski szybkie, smaczne i na jeden lub kilka “gryzów’. Ponieważ robimy sporą imprezę, zaplanowałam kilka rodzajów pasztecików z ciastem francuskim, jedne z farszem z mielonego mięsa z posiekaną cebulką, kolejne ze szpinakiem w listkach z fetą, oprócz tego nadzienie z opiekanej papryki z serem pleśniowym oraz pieczarkami z cebulką i kapustą. Będą też faszerowane udka kurczaka z pomidorami suszonymi, boczkiem i zieleniną, sałatki makaronowe, jedna z tuńczykiem, świeżym ogórkiem, groszkiem i sosem tzatziki, druga z gotowanym kurczakiem i ananasem, grecka sałatka i owocowa koniecznie też:). O ciastach nie piszę ale będę też zapiekała filety soli z ananasem, papryka i parmezanem, przebój zeszłego roku. Do tego wszystkiego przyprawy Kamisa pasują idealnie, podkreślając zarówno subtelne jak i ostre przekąski.

  13. Moim popisowym, sylwestrowym daniem jest piersi kurczaka zawijane w plastry boczku. Uprzednio naciętą pierś nadziewam na dwa sposoby, do jednej wkładam podsmażone chorizo, 2-3 suszone pomidory, oraz plaster sera pleśniowego, zawijam w boczek i podsmażam na oliwie, drugą partię nadziewam namoczonymi, suszonymi śliwkami oraz plastrami sera pleśniowego, ponownie zawijając w boczek i podsmażając. Wyglądają świetnie na listkach sałaty z dodatkiem chutneya np. z mango lub pomidorów, sosu jogurtowego, ziołowego z jogurtem. Taka piękna paka przypraw byłaby do mojej potrawy idealna.

  14. Blister Kamis dodam do “Kurczaka z tymiankiem, szałwią i cytryną”.

    Pozdrawiam :)

  15. Zapewne blister Kamis wykorzystam do przygotowania pysznych szaszłyków z kurczakiem i ananasem. Planuję też przygotowanie szaszłyków rybnych, dzięki tym przyprawom, które nie często można spotkać osobno, moje potrawy zyskałyby niezapomniany smak, a ten Sylwester zapadłby w pamięci moim gościom.
    Przygotowuję także roladki z łososia z serkiem śmietankowym i szczypiorkiem – przyprawy Kamis byłby idealnym dodatkiem i zdecydowanie wzbogaciłyby ich smak.
    Pozdrawiam Wiktoria :)

  16. Blister kamis – Kulinarne inspiracje – (miź papryka słodka, szałwia, czosnek, rozmaryn, tymianek) dodam do pieczonego kurczaka w sosie paprykowo, czosnkowo śmietanowym, do tego ziemniaczki również zapiekane z ziołami- rozmarynek, tymiankiem i szałwią. Udka z kurczaka posypuje czosnkiem, papryką i solą. Zapiekam. Ziemniaki kroje w łódeczki, gotuje ok 10 min, posypuje ziołami: tymianek, rozmaryn i szałwia i zapiekam na blasze w piekarniku aż będą złociste. Do tego przygotowuje dip czosnkowo śmietankowy. PALCE LIZAĆ!!! :)

  17. Przyprawy Blister Kamis “Kulinarne Inspiracje Pikantna wołowina w winie” idealnie pasują do mojego popisowego dania Chilli Con Carne. Już rok temu zaserwowałam je moim znajomym. W tym roku ponownie robię małą imprezę i również zrobię to danie.
    Wołowinę, która jest głównym bohaterem, przyprawie tymiankiem i słodką papryką. Zaś do całości dodam czosnek, płatki chili oraz imbir, aby uzyskać ostry ale orzeźwiający smak!
    Te przyprawy idealnie pasują, tak jak i lampka czerwonego wytrawnego wina, która jest równie obowiązkowa.

  18. Przyprawy z Blistra Kamis dodam do filecików z kurczaka oraz Dipów jogurtowo-ogórkowego -Tzatziki i paprykowo- ziołowego :)

  19. Nasza propozycja na danie sylwestrowe to pyszna przekąska w sam raz do tequili :) Taki blisterek “Pikantna wołowina w winie” można w sam raz wykorzystać do meksykańskiego tacos z mieloną wołowiną :) Pyszne duszone na patelni w przyprawach mięso i później zapiekane w taco shells (małe kukurydziane tortille) w piekarniku oraz posypane tartym serem cheddar. Takie pikantne i aromatyczne danie idealnie pasuję do sylwestrowego menu.

  20. Byłyby to śledzie solone (oczywiście uprzednio wymoczone) w dużej ilości cebuli i przypraw z Kamis.

  21. No ba!Dodam aromatyczne przyprawy do sylwestrowego bigosu ktorego w ta wyjatkowa noc nie moze zabraknac a przyprawy takie jak rozmaryn czy papryka slodka sprawia ze te danie bedzie Królem Balu!
    Udanego i smacznego sylwestra Kochani!:)

  22. mam 4 propozycje,wszystkie mega smaczne

    1.na przekąske do drinków -drobiowe warkocze z piersi kurczaka,marynowane w przyprawie Kamis”rozmarynowym kurczaku z warzywami”pieczone w piekarniku

    2.na ciepła przekąskę przed samą północą-z przyprawą Kamis”kurczak ze śliwką owijany boczkiem” proponuję- filet z piersi indyka faszerowany WĘDZONYMI śliwkami,rodzynkami i fetą(w formie dużej rolady krojonej przed podaniem w plastry),polany sosem chrzanowym

    3.tuż po pólnocy-ciepły kociołek wołowy z pieczarkami i papryką z przyprawami Kamis”pikantna wołowina w winie”podany z podpieczoną bagietką czosnkową,suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami

    ps.polubiłam:)

    pozdrawiam Olcia
    oluska86@interia.pl

  23. bawimy się na dworze więc zmarznięci potrzebujemy zupy cebulowej mocno rozgrzewającej z dużymi tostami z serem przyprawy rozmaryn czosnek wzbogacą jej smak dodajemy również trochę koniaku na sam koniec gotowania ;)

  24. U nas w tym roku będą królowały przekąski szybkie, smaczne i na jeden lub kilka “gryzów’. Ponieważ robimy sporą imprezę, zaplanowałam kilka rodzajów pasztecików z ciastem francuskim, jedne z farszem z mielonego mięsa z posiekaną cebulką, kolejne ze szpinakiem w listkach z fetą, oprócz tego nadzienie z opiekanej papryki z serem pleśniowym oraz pieczarkami z cebulką i kapustą. Będą też faszerowane udka kurczaka z pomidorami suszonymi, boczkiem i zieleniną, sałatki makaronowe, jedna z tuńczykiem, świeżym ogórkiem, groszkiem i sosem tzatziki, druga z gotowanym kurczakiem i ananasem, grecka sałatka i owocowa koniecznie też:). O ciastach nie piszę ale będę też zapiekała filety soli z ananasem, papryka i parmezanem, przebój zeszłego roku. Do tego wszystkiego przyprawy Kamisa pasują idealnie, podkreślając zarówno subtelne jak i ostre przekąski.

  25. Dodam do piersi z kurczaka zapiekanych z pomidorem i mozzarellą :P

  26. Dodam do piersi z kurczaka zapiekanych z pomidorem i mozzarellą :P

  27. Ja i mój chłopak jesteśmy wegetarianami więc zaszalałam i blister Kamis do polędwiczek z jabłkiem wykorzystałabym do naszej ulubionej przystawki do wina, pieczonych w piekarniku połówek pomidorów, pokrytych przyprawami, które z tego blistra idealnie do nich pasują, polanych łyżeczką miodu, z dodatkiem plastra mozarelli i płatków migdałowych.

    Blister do wołowiny w winie zdecydowanie sprawdzi się jako przyprawa do duszonego w czerwonym winie bakłażana, papryki czerwonej i zielonej, podanych z bagietką z masłem, do którego można wsypać i utrzeć przyprawy od “kurczaka i śliwki” – aż mi ślinka cieknie na samą myśl o tych pysznościach.

  28. Witam serdecznie :)
    Jak tylko zobaczyłam ten konkurs i zestawy przypraw Kamisa od razu przyszedł mi pomysł na szybkie i pyszne przekąski – idealne na sylwestrowe przyjęcie. Do zjedzenia na jeden raz, aromatyczne, kremowe… mmmm… można jeść bez końca. Ale ale… chodzi o kuleczki serowe obtaczane w przyprawach – te zestawy idealnie nadają się do takiego wykorzystania. A wśród serów: kozi, ricotta, bryndza i zwykły kremowy twarożek, ale też feta, pokrojona w sześcianiki Utoczyć w dłoniach małe kuleczki (oprócz fety), nie większe niż orzech włoski i każdą kuleczkę turlać w jednej z przypraw wyłożonych na talerzyk. Następnie w każdą kuleczkę wbić wykałaczkę i ułożyć na liściach sałaty. Taka przekąska nie tylko cieszy podniebienie, ale również oczy swoimi kolorami. Pozdrawiam. Karolinawkuchni.

  29. Ja i mój chłopak jesteśmy wegetarianami więc zaszalałam i blister Kamis do polędwiczek z jabłkiem wykorzystałabym do naszej ulubionej przystawki do wina, pieczonych w piekarniku połówek pomidorów, pokrytych przyprawami, które z tego blistra idealnie do nich pasują, polanych łyżeczką miodu, z dodatkiem plastra mozarelli i płatków migdałowych.

    Blister do wołowiny w winie zdecydowanie sprawdzi się jako przyprawa do duszonego w czerwonym winie bakłażana, papryki czerwonej i zielonej, podanych z bagietką z masłem, do którego można wsypać i utrzeć przyprawy od “kurczaka i śliwki” – aż mi ślinka cieknie na samą myśl o tych pysznościach.

  30. Witam serdecznie :)
    Jak tylko zobaczyłam ten konkurs i zestawy przypraw Kamisa od razu przyszedł mi pomysł na szybkie i pyszne przekąski – idealne na sylwestrowe przyjęcie. Do zjedzenia na jeden raz, aromatyczne, kremowe… mmmm… można jeść bez końca. Ale ale… chodzi o kuleczki serowe obtaczane w przyprawach – te zestawy idealnie nadają się do takiego wykorzystania. A wśród serów: kozi, ricotta, bryndza i zwykły kremowy twarożek, ale też feta, pokrojona w sześcianiki Utoczyć w dłoniach małe kuleczki (oprócz fety), nie większe niż orzech włoski i każdą kuleczkę turlać w jednej z przypraw wyłożonych na talerzyk. Następnie w każdą kuleczkę wbić wykałaczkę i ułożyć na liściach sałaty. Taka przekąska nie tylko cieszy podniebienie, ale również oczy swoimi kolorami. Pozdrawiam. Karolinawkuchni.

  31. Odkrywać kuchnię zaczęłam stosunkowo niedawno – być może na rok przypadł ów siódmy, który według “legendy” jest zmianą w życiu człowieka. Jednym z pierwszych dań, jakie nauczyłam się przygotowywać była potrawa z piersią kurczaka, makaronem i warzywami. Udoskonalając ją, dodając i ujmując przypraw, dorzucając coraz to dziwniejszych warzyw i odmian makaronu doszłam do mojej indywidualnej perfekcji :) Jest to mojej popisowe dania, które zaserwowałabym każdemu, chcąc pokazać mu, że co nieco potrafię.

    Jestem fanką papryczki i chili oraz pieprzu, stąd też mój wybór padł na blister Kamis “Pikantna wołowina w winie”, ponieważ zawiera zarówno ostrą, jak i alkoholową nutę.

    Przysmażam kawałki kurczaka, pokrojone w kostkę. Razem z nim wrzucam na patelnię paprykę – najlepiej czerwoną, bo ładnie wygląda;p – i cebulkę. Dorzucam ugotowany wcześniej makaron, marchewkę junior, fasolkę, cukinię i puszkę pomidorów. Podlewam to wszystko odrobiną czerwonego wina i zaczynam swoją ulubiona zabawę w Czarodziejkę Ostrej Papryczki :-D Oprócz przypraw pikantnych znajdzie się tam też pare innych, ale najważniejsze są właśnie one! Biorąc pod uwagę Sylwestrowy wieczór i fakt istnienia wielu butelek z alkoholem… :> Pożądane jest, aby moim gościom chciało się duuuużo pić! A ostre przyprawy z pewnością sprawią, że z chęcią będą sięgać po drinki, wyborne piwo regionalne i wreszcie wino :-)))

    Pozdrawiam Noworocznie! I życzę w 2013 roku wielu smacznych przepisów i cudownych kulinarnych odkryć dla wszystkich fanów tego pomieszczenia, jakim jest kuchnia^^ :-)

  32. Odkrywać kuchnię zaczęłam stosunkowo niedawno – być może na rok przypadł ów siódmy, który według “legendy” jest zmianą w życiu człowieka. Jednym z pierwszych dań, jakie nauczyłam się przygotowywać była potrawa z piersią kurczaka, makaronem i warzywami. Udoskonalając ją, dodając i ujmując przypraw, dorzucając coraz to dziwniejszych warzyw i odmian makaronu doszłam do mojej indywidualnej perfekcji :) Jest to mojej popisowe dania, które zaserwowałabym każdemu, chcąc pokazać mu, że co nieco potrafię.

    Jestem fanką papryczki i chili oraz pieprzu, stąd też mój wybór padł na blister Kamis “Pikantna wołowina w winie”, ponieważ zawiera zarówno ostrą, jak i alkoholową nutę.

    Przysmażam kawałki kurczaka, pokrojone w kostkę. Razem z nim wrzucam na patelnię paprykę – najlepiej czerwoną, bo ładnie wygląda;p – i cebulkę. Dorzucam ugotowany wcześniej makaron, marchewkę junior, fasolkę, cukinię i puszkę pomidorów. Podlewam to wszystko odrobiną czerwonego wina i zaczynam swoją ulubiona zabawę w Czarodziejkę Ostrej Papryczki :-D Oprócz przypraw pikantnych znajdzie się tam też pare innych, ale najważniejsze są właśnie one! Biorąc pod uwagę Sylwestrowy wieczór i fakt istnienia wielu butelek z alkoholem… :> Pożądane jest, aby moim gościom chciało się duuuużo pić! A ostre przyprawy z pewnością sprawią, że z chęcią będą sięgać po drinki, wyborne piwo regionalne i wreszcie wino :-)))

    Pozdrawiam Noworocznie! I życzę w 2013 roku wielu smacznych przepisów i cudownych kulinarnych odkryć dla wszystkich fanów tego pomieszczenia, jakim jest kuchnia^^ :-)

  33. Blister Kamisa wykorzystałam do przygotowania przepysznych pierożków z ciasta francuskiego, a ściśle do ich nadzienia, w którym przyprawy Kamis świetnie skomponowały się z fetą, tuńczykiem i oliwkami. Goście byłli zachwycenia, a te aromaty… Mniam!

  34. Blister Kamisa wykorzystałam do przygotowania przepysznych pierożków z ciasta francuskiego, a ściśle do ich nadzienia, w którym przyprawy Kamis świetnie skomponowały się z fetą, tuńczykiem i oliwkami. Goście byłli zachwycenia, a te aromaty… Mniam!

  35. Na sylwestrowe przyjęcie przygotowałabym skrzydełka kurczaka (lub udka) marynowane przez 2 godziny w jogurcie, ketchupie z dodatkiem przypraw Kamis Rozmarynowy kurczak. A pozniej na 45 minut wkładam do piekarnika, w worku do pieczenia…po czym kurczak jest rozchwytywany przez gosci;)

  36. Na sylwestrowe przyjęcie przygotowałabym skrzydełka kurczaka (lub udka) marynowane przez 2 godziny w jogurcie, ketchupie z dodatkiem przypraw Kamis Rozmarynowy kurczak. A pozniej na 45 minut wkładam do piekarnika, w worku do pieczenia…po czym kurczak jest rozchwytywany przez gosci;)

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*