Bardzo szybka, łatwa i smaczna sałatka, no i bardzo prosta w przygotowaniu. Warzywa polecam pokroić wcześniej a przyprawić tuż przed podaniem. Sałatkę można podać na obiad jako dodatek do ziemniaków i mięsa a także jako uzupełnienie do mięs z grilla.
- ? kapusty pekińskiej
- 1 ogórek
- 2 pomidory
- 2-3 łyżki posiekanego koperku (albo szczypiorku)
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa umyć. Kapustę pekińską posiekać, ogórka obrać i razem z pomidorem pokroić na kawałki. Do warzyw dodać posiekany koperek (można zastąpić szczypiorkiem).
Sałatkę przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać jogurt i majonez.
Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu.
Wygląda apetycznie, a składniki zawsze do kupienia :) muszę zrobić D
Wygląda apetycznie, a składniki zawsze do kupienia :) muszę zrobić D
Smakowicie wygląda. :)
Ja bym pewnie zamiast majonezu dała jogurt, zawsze wciskam jogurt zamiast majonezu. Tylko do tradycyjnej jarzynowej daję majonez hehe;D
Pozdrowienia
Smakowicie wygląda. :)
Ja bym pewnie zamiast majonezu dała jogurt, zawsze wciskam jogurt zamiast majonezu. Tylko do tradycyjnej jarzynowej daję majonez hehe;D
Pozdrowienia
Super przepis!
Mięsożercy pewnie dodadzą również mięsko – bomba.
A dressing można również zrobić oddzielnie – jogurt, olej rzepakowy, pieprz – rewelacja ;)
Super przepis!
Mięsożercy pewnie dodadzą również mięsko – bomba.
A dressing można również zrobić oddzielnie – jogurt, olej rzepakowy, pieprz – rewelacja ;)