Lubię szperać w starych przepisach, stać w kuchni i gotować. Czasami jednak bywa tak, że nie mam zbyt dużo czasu na przygotowanie obiadu czy kolacji. W tedy sięgam po tak zwane pomoce kuchenne, czyli gotowe dania do których wystarczy dodać mięso, kilka warzyw oraz ryż albo makaron.
Dziś proponuję danie osobom, które podobnie jak ja od czasu do czasu używają dać ze słoiczków czy saszetek. Na obiad miałam przygotowane piersi kurczaka do którego dodałam Średnio-Ostrego Sosu Tajskie Czerwone Curry oraz Słodki Sos Chilli, które dostałam od marki Blue Dragon. Po około 20 minutach obiad miałam gotowy.
Danie wyszło średnio-ostre. Smakowało nam i z chęcią sięgaliśmy po dokładkę. Jeśli macie ochotę, wypróbujcie mojej propozycji albo przygotujcie danie w swojej wersji i koniecznie opiszcie swoje wrażenia.
- 2 podwójne piersi kurczaka
- 1 żółta papryka
- 6 dużych pieczarek
- Średnio-Ostry Sos Tajskie Czerwone Curry Blue Dragon
- Słodki Sos Chilli Blue Dragon
[:Listonic]
Przygotowanie:
Kurczaka opłukać, osuszyć i oczyścić z błonek. Pokroić w paski i lekko obsmażyć w garnku z dodatkiem oliwy. Przyprawić Słodkim Sosem Chilli (według uznania).
Następnie umytą i oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa.
Chwilę poddusić. Pieczarki obrać i pokroić w ósemki, dodać do mięsa i papryki.
Od razu wlać Średnio-Ostry Sos Tajskie Curry. Wymieszać.
Gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut. Podawać z ryżem.
Naprawdę smakowicie się zapowiada ten kurczaczek:)
Pozdrawiam CIę:)
Majano, dziękuję i również pozdrawiam :)
Naprawdę smakowicie się zapowiada ten kurczaczek:)
Pozdrawiam CIę:)
Majano, dziękuję i również pozdrawiam :)