Przekąski z czarną oliwką i wędzonym łososiem zapewne znajdą swoich zwolenników. Zaletą jest nie tylko pyszny smak ale szybkość przygotowania. Polecam je nie tylko na Noc Sylwestrową i Karnawał. Przekąski świetnie sprawdzą się na innych imprezach towarzyskich.
Celowo nie podałam ile potrzebnych jest składników do przygotowania koreczków, bo zależy to od ilości zaproszonych gości.
- białe pieczywo (bagietka, bułka francuska)
- czarne oliwki
- żółty ser w plastrach
- łosoś wędzony
Przygotowanie:
Pieczywo pokroić w cienkie kromki (jeśli są za duże przekroić jeszcze na pół) i położyć na nim pokrojony żółty ser. Oliwki odsączyć z zalewy i każdy owinąć pokrojonym w paseczki łososiem. Przebić wykałaczką i połączyć z kromkami i serem.
lubie takie:)
Slicznie podane :)
lubie takie:)
Dziękuję Wam i życzę szczęśliwego Nowego Roku :)
Slicznie podane :)
Dziękuję Wam i życzę szczęśliwego Nowego Roku :)
Po świętach mam 300 gram pysznego, wędzonego łososia w pieprzu cytrynowym, na jutro jak znalazł:). Do tego Martini Asti ach:D.
Po świętach mam 300 gram pysznego, wędzonego łososia w pieprzu cytrynowym, na jutro jak znalazł:). Do tego Martini Asti ach:D.