Koreczki z łososiem i oliwkami

Przekąski z wędzonym łososiem

Przekąski z czarną oliwką i wędzonym łososiem zapewne znajdą swoich zwolenników. Zaletą jest nie tylko pyszny smak ale szybkość przygotowania. Polecam je nie tylko na Noc Sylwestrową i Karnawał. Przekąski świetnie sprawdzą się na innych imprezach towarzyskich.

Celowo nie podałam ile potrzebnych jest składników do przygotowania koreczków, bo zależy to od ilości zaproszonych gości.

Koreczki z łososiem i oliwkami

Składniki:

  • białe pieczywo (bagietka, bułka francuska)
  • czarne oliwki
  • żółty ser w plastrach
  • łosoś wędzony

Koreczki
Przygotowanie:
Pieczywo pokroić w cienkie kromki (jeśli są za duże przekroić jeszcze na pół) i położyć na nim pokrojony żółty ser. Oliwki odsączyć z zalewy i każdy owinąć pokrojonym w paseczki łososiem. Przebić wykałaczką i połączyć z kromkami i serem.

Koreczki z czarnymi oliwkami

8 komentarzy

  1. lubie takie:)

  2. Dziękuję Wam i życzę szczęśliwego Nowego Roku :)

  3. Slicznie podane :)

  4. najsmaczniejsze.pl

    Dziękuję Wam i życzę szczęśliwego Nowego Roku :)

  5. Po świętach mam 300 gram pysznego, wędzonego łososia w pieprzu cytrynowym, na jutro jak znalazł:). Do tego Martini Asti ach:D.

  6. Po świętach mam 300 gram pysznego, wędzonego łososia w pieprzu cytrynowym, na jutro jak znalazł:). Do tego Martini Asti ach:D.

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*