Mus owocowy z migdałową nutką

Czasami tak mam, że w trakcie przygotowywań dania, chciałabym je wyrzucić do śmieci. Nie za skład ani zapach ale za wygląd. I całe szczęście, że tego nie robię, a zwłaszcza mówię o tym deserze. Wyszedł naprawdę pysznie.
Zjedliśmy po jednym tego samego dnia, drugie zostały na następny dzień i co się okazało? był jeszcze lepszy. Konsystencja musu i śmietanki była bardziej zwarta, czyli kolejny plus, zwłaszcza gdy spodziewamy się gości, deser można przygotować dzień wcześniej.

Owocowy mus

Składniki:
– 2 banany
– 1 mandarynka
– 1 nektarynka
– 250 ml śmietanki 30%
– 1 serek Danone (dałam waniliowego Danonka – 80g)
– 1 łyżka cukru pudru
– garść płatków migdałowych

[:Listonic]

Przygotowanie:
Owoce obrać i zmiksować, porozlewać do pucharków i schłodzić.
Śmietankę ubić dodając cukier, na końcu delikatnie wmieszać serek. Rozłożyć do pucharków i ponownie schłodzić. Płatki migdałowe podsmażyć na rozgrzanej suchej patelni i udekorować nimi desery.


Można podawać od razu, ale smakuje również na drugi dzień kiedy deser jest mocno schłodzony.

2 komentarze

  1. najbardziej podoba mi się ta migdałowa nutka :)

  2. najbardziej podoba mi się ta migdałowa nutka :)

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*