Ryba w cebuli

W trakcie zamieszania wiosenno-grillowego, polecana ryba zawieruszyła się wśród aktualnych potraw. A że lubię rybkę i danie też od czasu do czasu lubię skosztować, chciałam się podzielić przepisem.

Ryba w cebuli

Składniki:

  • 3-4 płaty dorsza
  • 5 dużych cebul
  • 3-4 łyżki ketchupu (lub 1-2 łyżki przecieru pomidorowego)
  • sól, pieprz
  • 1 jajko
  • mąka
  • olej do smażenia

Przygotowanie:
Rybę opłukać, pokroić na cząstki, przyprawić solą i pieprzem. Obtaczać w mące i roztrzepanym jajku, smażyć na gorącym oleju z obu stron i ułożyć w naczyniu.
Cebulę obrać i cienko pokroić. Usmażyć przyprawiając solą i pieprzem. Na koniec dodać ketchupu (do smaku). Wymieszać i przełożyć na usmażoną rybę.
Smakuje na ciepło jak i na zimno.

8 komentarzy

  1. o fajny pomysł z tą cebulą, ja planuję zrobić po grecku za kilka dni :)

  2. o fajny pomysł z tą cebulą, ja planuję zrobić po grecku za kilka dni :)

  3. To musi być pyszne !

  4. To musi być pyszne !

  5. tak przyrządzonej ryby jeszcze nie jedlismy…zapisuję:)

  6. Jolanta Szyndlarewicz

    tak przyrządzonej ryby jeszcze nie jedlismy…zapisuję:)

  7. Super przepis ja robię zawsze większą ilość bo uwielbiamy. Dusze cebulkę i daje do niej ketchup pikantny i lagodny i takim sosikiem cieplym przekładam dorsza. Na drugi dzień pychota. Uwielbiam natkę pietruszki zawsze obficie posypuję nią gotową rybę.

  8. przepis super. Proponuję spróbować z flądrą (dużą), do cebulii dodać świeżą paprykę czerwoną, keczup pomieszać z przecierem i wzbogacić ostrą papryką. Sprawdzone wielokrotnie – polecam.

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*