Migdałowe kuleczki

Małe kuleczki, mało produktów, szybkie wykonanie i jeszcze szybsze skonsumowanie. Tylko trzeba uważać bo słodka to przyjemność i bardzo kaloryczna, ale za to sporo radości.

Kulki migdalowe

Składniki:

  • 250 g kaszy manny
  • 250 g cukru pudru (polecam dodać około 230 g cukru)
  • 100 g masła
  • 4-5 kropli olejku migdałowego
  • ciemne kakao do obtoczenia kulek

Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Masę wstawić na pół godziny do lodówki, po czym lepić małe kuleczki i obtaczać je w kakao.

 

12 komentarzy

  1. Rzeczywiście błyskawiczne kuleczki. Czy kaszy nie trzeba ugotować?

  2. chyba najszybsze kuleczki, jakie widziałam. :D

  3. OJ sama nazwa już kusi :) A ja bym chaila taka kuleczkę..nawet bardzo

  4. zapraszam, jeszcze mam kilka schowanych przez M. ;)

    a kaszy nigdy nie gotowałam, może by coś wyszło z gotowanej?

    aha i można też do środka schować orzeszka, np. migdałek, wtedy nie będą tak słodkie cukiereczki

  5. Rzeczywiście błyskawiczne kuleczki. Czy kaszy nie trzeba ugotować?

  6. chyba najszybsze kuleczki, jakie widziałam. :D

  7. OJ sama nazwa już kusi :) A ja bym chaila taka kuleczkę..nawet bardzo

  8. zapraszam, jeszcze mam kilka schowanych przez M. ;)

    a kaszy nigdy nie gotowałam, może by coś wyszło z gotowanej?

    aha i można też do środka schować orzeszka, np. migdałek, wtedy nie będą tak słodkie cukiereczki

  9. ależ kuszą tym kakao na wierzchu:) piękne:)

  10. Jolanta Szyndlarewicz

    ależ kuszą tym kakao na wierzchu:) piękne:)

  11. A ile kuleczek wyjdzie z podanych składników? Orientacyjnie oczywiście.

  12. A ile kuleczek wyjdzie z podanych składników? Orientacyjnie oczywiście.

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*