Pierś kurczaka pod marchewką

Jadłam już różne wydania piersi kurczaka, ale ta potrawa była pyszna. Kurczak był soczysty i marchewka aromatyczna. W podobnej wersji robiłam Rybę zapiekaną z warzywami, polecam – wyszła naprawdę pysznie.

Pierś kurczaka pod marchewką

Składniki:
– 2 piersi kurczaka
– 2 marchewki
– 1 pietruszka
– pół pęczka natki pietruszki
– sól
– pieprz
– olej

Przygotowanie:
Pierś kurczaka umyć, usunąć błonki i przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Warzywa umyć, oczyścić i zetrzeć na tarce. Wymieszać razem z zieloną pietruszką i ułożyć na kurczaku. Lekko skropić olejem.
Przykryć naczynie szklaną pokrywką. Piec w rozgrzanym do 200°C piekarniku przez około 30 minut.

 

10 komentarzy

  1. ja kiedyś podobnie robiłam rybę zapiekaną i była rewelacyjna, więc piersi z kurczaka muszą być jeszcze lepsze

  2. ja kiedyś podobnie robiłam rybę zapiekaną i była rewelacyjna, więc piersi z kurczaka muszą być jeszcze lepsze

  3. ja robię rybę w kapuście i marchewce, ale piersi nie próbowałam….

  4. Jolanta Szyndlarewicz

    ja robię rybę w kapuście i marchewce, ale piersi nie próbowałam….

  5. Pyszne i proste. tak proste, że mi wyszło:) Dzięki!!

  6. Pyszne i proste. tak proste, że mi wyszło:) Dzięki!!

  7. najsmaczniejsze.pl

    Kasiu miło mi to słyszeć

  8. dziś to zrobię…..napiszę jak smakowało

  9. dziś to zrobię…..napiszę jak smakowało

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*