Pierś kurczaka w sezamie

Składniki:
– 2 cała piersi kurczaka
– sezam
– sól
– olej

Przygotowanie:
Piersi kurczaka opłukać i oczyścić. Oprószyć z obu stron solą (odrobinę) i sezamem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i lekko skropić olejem.
Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 25-30 minut (uważając aby kurczak zbytnio nie wysechł). 10 minut przed końcem zapiekania włączyć opiekacz (grill) + termoobieg.

Podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami.

kurczak-z-sezamem

2 komentarze

  1. Pyszności! Też czasami panieruję w sezamie:)

  2. Mniam, mniam… Taka panierka do kurczaka to jedna z moich ulubionych. Najbardziej lubie z dodatkiem zielonej salaty.

    Pozdrawiam cieplo :)

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*