Pasta z wędzonej makreli i jajka

Pasta z makreli i jajka to kolejny smak dzieciństwa. Oczywiście każdy ma sposób na swoją pastę. Ta z mojego dzieciństwa też była inaczej przygotowywana, może następnym razem zrobię, tym razem w nowym odświeżonym wydaniu :)

Pasta z wędzonej makreli i jajka

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
  • 3 jajka
  • 1/2 pęczka zielonej pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
Makrelę oczyścić z ości i skóry, zmielić. Jajka ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pietruszkę drobno  posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą przyprawiając według uznania.

Z innych smarowideł kanapkowych polecam pyszną Pastę jajeczną z tuńczykiem lub solo oraz Pastę jajeczną z rzodkiewką.

2 komentarze

  1. ja do takiej pasty dodaję jeszcze pokrojoną cebulkę i biały ser…pychotka:)

  2. Jolanta Szyndlarewicz

    ja do takiej pasty dodaję jeszcze pokrojoną cebulkę i biały ser…pychotka:)

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*